עוד לא קר וגשום
לחמין המקורי והידוע הכבד ההוא עם השעועית, החומוס, הקישקע, בשר הבקר והביצים
החומות אלא חמין אקספרס של עוף, תפוחי אדמה, גזר גמדי והרבה ספגטי.
הסיר לפני האישפוז בתנור |
המצרכים
½ מקרוני מבושלים 2-3 דקות פחות מהרשום על האריזה
1 כוס גזר גמדי /או גזר חתוך גס2-5 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים דק מאד.
למרינדה לעוף
למרינדה לעוף
לערבב קטשופ , צ'ילי, חרדל
לערבב ולעסות את חלקי העוף
לרוטב לפסטה
1
בצל גדול קצוץ גס
4
שיני שום פרוסות
1
קופסה רסק עגבניות
¼-1 כף צ'ילי גרוס
1 כף אבקת מרק
ביתית
מלח,פלפל שחור
½
כוס מים
הכנת הרוטב
- לטגן במעט שמן עד הזהבה קלה
- להוסיף שום ולערבב ולטגן עד ריכוך
- לתבל ולהוסיף מים, גזר ותבלינים
- לבשל כחמש דקות לטעום ולשפר טעמים
- לצקת על הפסטה ולערבב
הרכבה בסיר שטוח
- לרפד את התחתית בשקית קוקי
- לכסות את כל תחתית בתפוחי אדמה וגם את הדפנות
- לצקת מעל את הפסטה
- להניח את חלקי העוף בצפיפות
- לכסות בניר אפיה ולכסות במכסה
האפייה
- לחמם תנור ל200 מעלות לאפות כשעתיים
- להוריד את הכיסויים
- לאפות עד השחמת העוףלאפיה ממושכת
אפשר לאפות שעה על 200
מעלות , להוריד את חום התנור ל150 ולהשאיר בין ארבע- 6 שעות לפני הארוחה להוריד
כיסוי ולהשחים.
אותה הגברת בשינוי האדרת
- ניתן להוסיף לרוטב הפסטה כרובית, ברוקולי, פטריות.
- לאוהבי השום להוסיף שיני שום שלמות בקליפה.
- כל פסטה יכולה להתאים
- ניתן להכין בסיר בישול אטי בישול של 10 שעות שעה בחום חזק ולעבור לחום נמוך
באמצע הדרך
|
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה