24.10.15

חזה עוף במילוי בשר ברוטב בצל דל קלוריות

מנה מרשימה ביופייה דלת שומן וקלוריות שהסועדים לא יפסקו להלל.

דיאטלי 
קלוריות לכל התבשיל: כ-1800 קלוריות
קלוריות למנה בחלוקה ל6 מנות: כ-300 קלוריות
נקודות שומרי משקל למנה: 5 נקודות

דרגת קושי: מורכב
זמן העבודה: לפנות כשעה
זמן הבישול: כשעה
מספר המנות: 6 מנות 

 המצרכים

3 חזות עוף קטנים(כ-250 גר האחד)  חצויים ומשוטחים  (סה"כ 6 מנות)
להשרות במרינדה
1 כפית פפריקה  מעושנת
1 כפית חרדל
1 כף רוטב סויה
1 כף מיץ לימון
6 טיפות סטוויה (תחליף לכפית דבש)
למלית 
200 גר בשר בקר רזה טחון
3 שיני שום
2 פטריות יער קצוצות
תיבול:  מלח, פלפל שחור, כמון, בהרט
מערבבים היטב
הרוטב לבישול
2 בצל קצוץ דק מאד
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית סילאן
1 כוס ציר עוף (אפשר מאבקת מרק)
¼כפית שמן שומשום שחור (לא אוהבים? וותרו)
מלח ופלפל
ההכנה
פורסים ניילון נצמד על משטח העבודה  ומניחים פרוסת חזה עוף
מנחים חזה העוף שישית מהמלית ומגלגלים
עוטפים בניילון הנצמד  ומניחים על מגש.
חוזרים בדרך זו על כל ששת חזי העוף.
מכניסים למקפיא לעיצוב הצורה לשעה .
בינתיים מכינים את הרוטב.
משמנים במעט ספרי שמן סיר טפלון או קרמי
שמים את הבצל בסיר שיכיל את כל החזה עוף שהכנו
מבשלים/ מאדים  את הבצל על אש קטנטנה בסיר מכוסה  מדי פעם מערבבים ,
מידה ומתייבש מוספים כף מים  הבצל צריך לקבל גוון שחום
מוספים תבלינים וציר עוף
טועמים ומשפרים טעמים,מוצאים את חזה העוף מהקפאה .מחממים מחבת פלדה (פסים) מרוסס במעט ספרי שמן מנחים את חזה העוף כשהמחבת לוהטת לצריבה קלה מכל הצדדים מעברים לסיר עם רוטב גלילות הבשר
ומבשלים בין 20 דקות לחצי שעה
.מדי פעם הופכים את הגלילות ויוצקים עליהן מהרוטב. יש להיזהר מיבוש חזה העוף. 
ההגשה 
אני נוהגת להגיש עם חצי תפוח אדמה אפוי בקליפתו על מצע מלח (כשממהרת במיקרוגל)
ופורשת את הבשר תרם הגשתו.
ניתן להגיש שלם על תלולית פירה או אורז. 

תנסו ולא תתאכזבו
אולי תאהבו גם מתכונים אלה:




חזה עוף מוקפץ מהיר הכנה

פילה דניס בנוסח סצ'ואן