המצרכים
3 חזות עוף קטנים(כ-250 גר האחד) חצויים ומשוטחים (סה"כ 6 מנות)
להשרות במרינדה
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית חרדל
1 כף רוטב סויה
1 כף מיץ לימון
6 טיפות סטוויה (תחליף לכפית דבש)
למלית
200 גר בשר בקר רזה טחון
3 שיני שום
2 פטריות יער קצוצות
תיבול: מלח, פלפל שחור, כמון, בהרט
מערבבים היטב
הרוטב לבישול
2 בצל קצוץ דק מאד
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית סילאן
1 כוס ציר עוף (אפשר מאבקת מרק)
¼כפית שמן שומשום שחור (לא אוהבים? וותרו)
מלח ופלפל
ההכנה
להשרות במרינדה
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית חרדל
1 כף רוטב סויה
1 כף מיץ לימון
6 טיפות סטוויה (תחליף לכפית דבש)
למלית
200 גר בשר בקר רזה טחון
3 שיני שום
2 פטריות יער קצוצות
תיבול: מלח, פלפל שחור, כמון, בהרט
מערבבים היטב
הרוטב לבישול
2 בצל קצוץ דק מאד
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית סילאן
1 כוס ציר עוף (אפשר מאבקת מרק)
¼כפית שמן שומשום שחור (לא אוהבים? וותרו)
מלח ופלפל
ההכנה
- פורסים ניילון נצמד על משטח העבודה ומניחים פרוסת חזה עוף
- מנחים חזה העוף שישית מהמלית ומגלגלים
- עוטפים בניילון הנצמד ומניחים על מגש.
- חוזרים בדרך זו על כל ששת חזי העוף.
- מכניסים למקפיא לעיצוב הצורה לשעה .
- בינתיים מכינים את הרוטב.
- משמנים במעט ספרי שמן סיר טפלון או קרמי
- שמים את הבצל בסיר שיכיל את כל החזה עוף שהכנו
- מבשלים/ מאדים את הבצל על אש קטנטנה בסיר מכוסה מדי פעם מערבבים ,
- מידה ומתייבש מוספים כף מים הבצל צריך לקבל גוון שחום
- מוספים תבלינים וציר עוף טועמים ומשפרים טעמים,
- מוצאים את חזה העוף מהקפאה.
- מחממים מחבת פלדה (פסים) מרוסס במעט ספרי שמן מנחים את חזה העוף כשהמחבת לוהטת לצריבה קלה מכל הצדדים
- מעברים לסיר עם רוטב גלילות הבשר
- ומבשלים בין 20 דקות לחצי שעה
- מדי פעם הופכים את הגלילות ויוצקים עליהן מהרוטב.
ההגשה
- אני נוהגת להגיש עם חצי תפוח אדמה אפוי בקליפתו על מצע מלח (כשממהרת במיקרוגל)
- ופורשת את הבשר תרם הגשתו.
- ניתן להגיש שלם על תלולית פירה או אורז.
תנסו ולא תתאכזבו
אולי תאהבו גם מתכונים אלה:
חזה עוף מוקפץ מהיר הכנה |
פילה דניס בנוסח סצ'ואן |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה