20.10.15

עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות ומושחתות




אני ידועה כמכורה לשוקולד, מאוהבת בעוגות שוקולד,מכורה לעוגיות שוקולד צ'יפס... אבל עוגיות אלה לא רק עוגיות שוקולד צ'יפס הן עשירות  בקרם שוקולד..ובכל נגיסה מרקם משכר של קסם .



דרגת קושי: קל
זמן ההכנה: לפנות כשעה
זמן אפיה: כ-10-12 דקות
מספר מנות: 
תלוי בגודל העוגיה




המצרכים
100 גרם חמאה
¼שמן
½כוס סוכר חום
¼ כוס סוכר לבן
לערבב ביחד לתערובת קרמית במיקסר עם וו גיטרה.
.להוסיף
2 ביצים (הוספתי שני חלמונים ,שנותרו לי מעוגיות הציפורים וביצה אחת שלמה)
כף תמצית וניל
לערבל
להוסיף
¼2כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
להוסיף לתערובת החמאה במינימום עיבוד
להוסיף
1 כוסשוקולד צ'יפס.
½ כוס אגוזים קצוצים
להשתדל לא לערבל הרבה רק עד איחוד.
לכסות ולקרר במקרר כ-½שעה

למלית 
½ כוס שוקולד השחר
1 כף ממרח חלבה
2 כפות  נוגט אגוזי לוז
לחמם מעט במקרו ולערבב לאיחוד.
לקרר כחצי שעה במקרר

*** ניתן להחליף את המלית בנוטלה או כל ממרח שוקולד אהוב.***
עיצוב העוגיות
מחצי הכמות הכנתי כדורים קטנים בגודל עגבניות שרי שטחתי מעט . 

מהחצי השני הכנתי כדורים בגודל כדור פינגפונג שטחתי בין הידים
שמתי חצי כפית מתערובת השוקולד לקפל ולכדרר ביד לכדור להניח בתבנית..
לאפות בחום 180 תנור מחומם מראש 180 מעלות כ-10-12 דקות עד שמזהיב ועדיין רך,
 לקרר 
לאחסן בקופסה אטומה.  


  

חברים, העוגיות האלה מטרפות חושים 
נהנינו, תהנו גם אתם . 

ממליצה לכם גם על עוגיות חמאה מושלגות
(בלחיצה ל תמונה תגיעו למתכון)