שומרים על כשרות, שתתאים לסכרתיים ונגמלים מגלוטן. לצורך כך התאמתי מתכון לפאי תפוחים ופרג של פוד ארט (מקור המתכון בקישור)
*החומרים במתכון מתייחסים לתבנית פאי 26
הכנת קלתית ללא גלוטן
הכנת קלתית ללא גלוטן
3
כוסות קמח נטול גלוטן קונדיטור
½
כוס קמח שקדים או קמח אורז "מזרח ומערב"
1
כף אבקת סטויה
1
ביצה+ 1 חלמון
50
גר מחמאה/ חמאה
במעבד
מזון לערבב את הקמחים והסוכר להוסיף חמאה ולערבב לתערובת פירורית ,להוסיף ביצה
וללוש עד שנפרד מהדפנות. להוריד חופן מהבצק ולשים במעבד המזון, להוסיף חופן אגוזים
ולעבד לפרורים עד קיצוץ האגוזים .
את
יתר הבצק לעטוף בניילון נצמד ולאשפז במקרר לחצי שעה.
לאחר
מחצית השעה לרדד על ניילון כשמעל ניר אפיה
ולהעביר
לתבנית פאי לאפות אפיה עיורת(עם ניר אפיה מעל ומשקולת)כ10 דקות
שלב
ראשון - מילוי התפוחים
לשים
במחבת
4
תפוחי עץ , מקולפים וחתוכים לשמניות
2-3
כפות אבקת סטויה או נוזל בכמות זהה
¼
כפית קינמון
½
כפית תמצית וניל
¼
כוס מים
לבשל
את עד ריכוך
שלב
2 - מילוי פרג
לשים
בסיר קטן
½
כוס סטויה
½
כוס מים
1
כף שמן
200 גרם פרג
1
כף דבש/ סילאן
חופן
חומציות/אוכמניות ללא סוכר
*לבשל
עד הסמכה ולקרר
הרכבת הפאי
על
הקלתית האפויה מניחים את תפוחי העץ מעל מצפים במילוי הפרג מפזרים את פרורי הבצק עם
האגוזים
מחממים
תנור ל200 מעלות ואופים כחצי שעה
תהנו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה