ותחלאס לעבודה 'הקשה'
4 פיתות (יכולות אילו שנשכחו מאתמול או מהקפאה)
400 גר בשר
50 גר שומן כבש טחון
1 כפית בהארט או ראס אל חנות
½ כפית כמון
חופן ירק קצוץ(פטרוזליה,זעתר, נענע, כוסברה לפי החשק )
1 בצל קצוץ דק או מגורר
מעט עלי זעתר טריים
תרסיס שמן
להכנה
לערבב את הבשר והתיבול
לחלק ל8 קציצות שטוחות
לחצות את הפיתות
למלא בקציצה אוהבי החריף יכולים למרוח סחוג/ עריסה/ ממרח פלפלים
לחמם טוסטר ולרפד בנייר אפיה
למרוח בשמן זית את הפיתות(אני משתמשת בספרי שמן)
לפזר מעט זעתר ולצלות כ2-3 דקות.
אל חשש הבשר מתבשל הפיתה ספוגה במיצי הבשר והתבלינים, פשוט חגיגה לחך.
טליטיפ
את שומן הכבש(ליה) אני נוהגת להקפיא. וכשצריך להשתמש מגרדת על פומפיה דקה כמות רצויה
אולי יעניין אותכם גם מתכונים אילו:
לחמא בעג'ין |
שבלולי בשר,חצילים וטחינה |
פירשקי בשר |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה