10.9.16

קציצות בשר קריספיות אפויות


קציצות בשר מתובלות כהלכה רובינו אוהבים, אישית אוהבת קציצות קריספיות, אולם אני שונאת לטגן, בעיקר בקיץ הדביק והחם, ולטגן עם מזגן וחלונות סגורים זה מתכון בטוח להתקף אסמה. ומחוסר בררה אימצתי את שיטת האפיה, קציצות אילו  קשה להאמין שהן אפויות, יוצאות כל כך טעימות ועסיסיות,נחטפות ישר מהתבנית. התגובה הרגילה שאני מקבלת: "באמת  שזה אפוי  ? לא יכול להיות זה לא מרגיש אפי הטעם והמרקם  בדיוק כמו מטוגן" אז למה לטגן ? עבורי אפוי זה שפוי ושומר על שפיותי
האיש שמאוהב בטיגון יכול להמשיך לטגן ואני אמשיך להחליף לו את קציצה אחת ולהתענג מכך שהוא אכן לא חש בהבדל. 
המצרכים
½ קילו בשר טחון איכותי
1 תפוח אדמה קטן קלוף
½-¼ ראש שיני שום קלוף
1 בצל קטן קלוף
1 כוס עלי פטרוזיליה 
1ביצה
¼ כוס פירורי לחם
2 כפות צ'לי מתוק/חריף
¼ כפית א. סודה לשתייה
1 כפית בהרט
מל"פ (מלח, פלפל)
קערה עם פירורי לחם
ההכנה
  1. לחמם תנור בחום לטמפרטורה הכי גבוה.
  2. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן ב2-4 כפות שמן
  3. במעבד מזון לקצץ בצל, תפוח אדמה, שום, פטרוזיליה,
  4. להוסיף למעבד תבלינים ביצה
  5. לצקת את התערובת על הבשר וללוש ביד עד הטמעה מלאה. 
  6. ליצור קציצות ולשטח.
  7. לצפות כל קציצה בפירורי לחם.
  8. לסדר בתבנית להכניס לתנור להנמיך את הטמפרטורה לחום בינוני.
  9. לאפות על צד ראשון כ10-15 דקות עד הזהבת החלק התחתון להפוך ולאפות עוד כ10 דקות עד שזהוב סה"כ לאפות כ20-30 דקות

אותה הגברת בשינוי האדרת


  • התיבול המוצע הוא רק המלצה כל אחד יכול לתבל כאהבתו
  • אפשריות: להחליף את רוטב הצ'ילי בקטשופ או טחינה או רוטב שום(זה עם המיונז המיועד לסלט)
  • להוסיף חציל קלוי לתערובת הבשר,
  • להוסיף גזר/קישוא במקום תפוח האדמה או בנוסף לתפוח האדמה.
    חברים, תמיד נזכור שאפוי זה שפוי, הרבה יותר קל וחסכון אדיר בשומן. 
    תודה שהגעתם עד פה. 
    מוזמנים להצטרף למנויים בצד ימין למעלה
    בקוביה 'נשארים מעודכנים'
    שבוע טוב חברים
                         טלי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה