מהיום
שהתחלתי לבשל תהיתי מה אומרים המשקלים והנפחים של מוצרים שונים. כמה זה כוס קמח
ואך מודדים 100 גרם ביצה. במהלך השנים ליקטתי מלוחות המרות שונים ובניתי לי את
הלוח המרות שלי נוח לעבוד עמו. לפעמים תמצאו
קטגוריות חוזרות, זה בגלל ניסוח שונה וברור יותר. אבל זה הלוח שלי שתמיד זמין לי ועכשיו משתפת אף אותכם.
מומלץ להדפיס לניילן ולתלות (אצלי על המקרר עם מגנט)
כל המשקלים מתייחסים לסט מידה אוניברסלי מאלה שניתן לקנות בכ 10 ₪ ברשתות השיווק הסטוקים
השונים. אין צורך להשקיע ביקרים גם הזולים עושים את העבודה היטב.
סט מידות אוניברסלי בישראל
מומלץ להדפיס לניילן ולתלות (אצלי על המקרר עם מגנט)
כל המשקלים מתייחסים לסט מידה אוניברסלי מאלה שניתן לקנות בכ 10 ₪ ברשתות השיווק הסטוקים
כוסות וכפיות מדידה (כ-20 ש"ח) |
סט מידות אוניברסלי בישראל
1 כוס = 240 מ"ל
3/4 כוס=180 מ"ל
2/3 כוס=160 מ"ל
1/2 כוס=120 מ"ל
1/3 כוס=80 מ"ל
1/4 כוס=60 מ"ל
1 כף=15 מ"ל
1 כפית=5 מ"ל
קמח לבן רגיל/תופח (וגם: אבקת סוכר,
קורנפלור, אבקת אפייה, סודה לשתייה, סוכר וניל)
1 כוס = 140 גרם
100 גרם = כ-3/4 כוס
1 כף = 10 גרם
1 כפית =3 גרם
1 כף = 10 גרם
1 כפית =3 גרם
קמחיים מלאים
1 כוס = 125 גרם
1 כוס = 125 גרם
1 כף = 7.8 גרם
1 כפית = 2.6 גרם
100גרם = 3/4 כוס ועוד 1 כף
קמח תופח תוצרת בית
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב` אפיה
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב` אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב` אפיה
החלפת שמרים טריים בשמרים יבשים:
1 קוביה שמרים טריים = 2 כפות= 50 גרם
1 שקית שמרית = 50 גרם =1 כף
1 קוביה שמרים טריים = 1 שקית שמרית
= 2 כפות שמרים יבשים (20 גרם)
10 גרם שמרים יבשים = 25 גרם שמרים
טריים / שמרית
מלח רגיל
1 כוס = 288 גרם
1 כף מלח = 18 גרם
1 כפית = 6 גרם
100 גרם = 1/3 כוס
סוכר לבן
1 כוס = 200 גרם
1 כף = 12.5 גרם
1 כפית = 4 גרם
סוכר חום כהה
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
1 כפית = 5 גרם
100 גרם = 7 כפות (1/2 כוס פחות 1 כף ו-1 כפית)
אבקת סוכר
אבקת סוכר
1
כוס = 120 גרם
1
כף = 8 גרם
1
כפית = כ-3 גרם
אבקת אפיה, סודה לשתייה
אבקת אפיה, סודה לשתייה
1 שקית = 10 גרם = 1 כף גדושה
1 כף = 9 גרם
1 כפית = 3 גרם
קקאו
100 גרם קקאו = 3/4 כוס פחות כף
1 כף קקאו = 10 גרם
1 כפית = 3 גרם
דבש, מולסה, סירופ תירס
100 גרם קקאו = 3/4 כוס פחות כף
1 כף קקאו = 10 גרם
1 כפית = 3 גרם
דבש, מולסה, סירופ תירס
1 כוס = 340 גרם
1 כף = 21 גרם
1 כפית = 7 גרם
100 גרם = 1/3 כוס פחות 2 כפיות
חמאה/ חמאת קוקוס
1 כוס = 226 גרם
1 כף = 14 גרם
1 כפית = 4.6 גרם
100 גרם = 1/2 כוס פחות 1 כף
Butter stick ("מקל חמאה") =
113 גרם = 1/2 כוס חמאה
שמן (זית קנולה, אבוקדו, תירס קוקוס)
1 כוס = 180 גרם
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 5 מ"ל
ביצים
ביצה שוקלת בערך בין 50 ל- 75 גרם, תלוי בגודל הביצה.
ביצים
ביצה שוקלת בערך בין 50 ל- 75 גרם, תלוי בגודל הביצה.
פירוט:
ביצה
קטנה - S
שוקלת עד 52 גרם.
ביצה
בינונית - M
שוקלת 53 - 62 גרם.
ביצה
גדולה - L
שוקלת 63 - 72 גרם.
ביצה
גדולה מאד - XL
שוקלת 73 גרם או יותר
ממרחים
1 כוס ריבת חלב = 400 גרם
ממרחים
1 כוס ריבת חלב = 400 גרם
1 כוס ריבה = 330 גרם
1 כוס חמאת בוטנים = 250 גרם
1 כוס נוטלה = 280 גרם
1 כוס ממרח חלבה = 400 גרם
1 כוס טחינה גולמית = 240 גרם
1 פחית קרם/ חלב קוקוס = 400 גרם
1 פחית חלב מרוכז ממותק = 398 גרם
אגוזים/שקדים
1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים - 100 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים - 100 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה - 85 גרם
1 כף אגוזים/שקדים קצוצים - 6 גרם
אורז
1 כוס אורז ארוך - 200 גרם
אורז
1 כוס אורז ארוך - 200 גרם
1
כוס אורז קצר - 210 גרם
1 כוס אורז מבושל = 205 גרם
תוספות
1 כוס סולת = 160 גרם
1 כף סולת = 10 גרם
1 כוס אורז מבושל = 205 גרם
תוספות
1 כוס סולת = 160 גרם
1 כף סולת = 10 גרם
1 כוס שיבולת שועל = 100 גרם
1 כוס קוקוס = 100 גרם
1 כוס פרג טחון = 100 גרם
1 כוס פרג טחון = 100 גרם
1 כוס פירורי עוגיות - 110 גרם
1 כוס פירורי לחם יבשים - 125 גרם
1 כוס פירות יבשים = 100 גרם
1 כוס פירות יבשים, קצוצים - 140 גרם
1 כוס פירות יבשים, קצוצים - 140 גרם
1 כוס פירות יער קפואים = 125 גרם
1 כוס שוקולד צ'יפס = 200 גרם
התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (לתבנית עגולה)
הגדלה להוסיף:
מ-22
ס”מ ל-24 ס”מ 20%
מ-22
ס”מ ל-26 ס”מ 40%
מ-22
ס”מ ל-28 ס”מ 60%
הקטנה להפחית:
מ-26
ס”מ ל-24 ס”מ 15%
מ-26
ס”מ ל-22 ס”מ 30%
מ-28
ס”מ ל-22 ס”מ 40%
המרות למידות שונות
המרות למידות שונות
להמרת
אונקיות נוזל (fluid ounces)
למ”ל: לכפול אונקיות ב- 29.57
להמרת
אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת
גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת
קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת
גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת
פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת
פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת
ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת
קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946
להמרת
אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת
סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39
הערה
- לא כל מתכון כדאי להמיר למידות בנפח. מתכונים מסובכים ו/או בעלי מצרכים רבים (למשל מקרונים או עוגות ראוה) מומלץ להכין על פי מידות משקל בלבד.
- המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.
- ממליצה להתרגל לעבוד עם משקל דיגיטלי טוב ולא
המשקל שלי ( כ75 שח)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה