11.9.16

ירקות ואורז אפויים

אחד המאכלים שאני הכי אוהבת. שילוב של אורז והמון ירקות אפויי בתנור בשלל טעמים וצבעים.
אישית אני נוהגת על כל כוס אורז להוסיף כ3-5 כוסות ירקות. הירקות משתנים ממה שיש בבית
ובמקפיא. העבודה קלה והמהירה האפייה בחום נמוך ממושכת מה שנותן מיזוג טעמים ורכות מפנקת למנה.
ועכשיו תחלאס לעבודה
המצרכים1 כוס אורז פרסי
כ3-5 כוסות ירקות
אילו ירקות?
לקט נורמנדי, אפונה, תירס, לביבות ארטישוק, פטריות, גזר, שעועית ירוקה, קישואים ועוד..ירקות קפואים מומלץ להפשיר מעט. לקצץ את הירקות שיהיה נעים לאכול.
2 חצילים פרוסים (להמליח ולהניח על רשת לחצי שעה)
תפוחי אדמה קלופים ופרוסים בכמות שתחסה את התבנית
בצל קצוץ גדול
תיבול, מומלץ מה שאתם אוהבים אני מתבלת כך: מלח, פלפל, קמצוץ צ'ילי גרוס, בהרט/ראס אל חנות שמיר/אורגנו
לפיזור בהגשה  (אופציונלי)
100-150 קשיו/ בוטנים מטוגנים
שמיר, כוסברה, בצל ירוק, עירית
ההכנה 
  1. לחמם תנור לחום בינוני גבוה(200 מעלות)
  2. בווק לטגן/לאדות במעט שמן בצל עד שקיפות
  3. להוסיף את יתר הירקות לאדות כחמש דקות 
  4. לתבל ולהוסיף אורז לבחוש ולהוריד מהאש.
  5. לצקת לתבנית משומנת קלות ולצקת מעל ½1 כוסות מים רותחים.
  6. לשטח ולסדר מעל חצילים(רצוי לאפות את פרוסות החציל אני ותרתי ולא היה מוצלח)
  7. לתבל במלח ופלפל את החציל 
  8. לתבל את תפוחי אדמה במלח, פלפל, שום גבישי מעט פפריקה ושמן זית 
  9. לסדר את פרוסות תפוחי האדמה מעל לחצילים 
  10. להכניס לתנור לאפיה של 10 דקות
  11. להנמיך את חום התנור ל160 מעלות ולאפות 40 דקות נוספות
להוציא מהתנור ולהגיש עם ירק שמפחית מכבדות המנה. לעטר בבוטנים או קשיו.
כל מרכיבי המנה הם המלצה בלבד במנה זו יצירתיות היא שם המשחק.

עופו על כנפי הדמיון 
בשלו בכייף ואהבה
וברכו את התבשיל לרפואה ובריאות טובה