לערב החג כמיטב המסורת המשפחתית אכין גפילטע פיש וגפילטע ברוטב חריימה. אבל ליום המחרת אני משוחררת מהמסורת ואכין דג עטוף בצק עלים . ניתן לעצב כאהבתכם גן פורח או כמוני שהכנתי חליפה עם עניבה
לרב מכינה עם פורל מפולט או סלמון אבל גם עם דג הנסיכת הנילוס זה יהיה מעולה.
המצרכים
כ- 700 גר בצק עלים מרודד
כ1 ק"ג פילה דג נקי מאדרות ועור (פורל, לוקוס, סלמון, נסיכת הנילוסהנילוס)
למרוח כשעה מראש
2 כפות דבש +2 כפות סויה לערבב ולחמם מעט במיקרו
למלית עשבי תיבול
1 כוס של פיסטוק וקשיו
¼ כוס פטרוזיליה עלים בלבד
¼כוס כוסברה עלים בלבד
¼ כוס שמיר
4-8 שיני שום
3 פרוסות חלה רטובה
גרידה מלימון
1 כף שמן זית
1 פלפל חריף / כפית סחוג(אופציונלי)
מלח ופלפל
במעבד מזון טוחנים לממרח
ההכנה
- מכינים בצק עלים ארוך מהדג בכ 4 ס"מ ,ברוחב שיעטוף את הדג
- מורחים במרכז לאורך הבצק מהמלית
- מניחים את הדג ומורחים בשארית המלית
- עוטפים בבצק ויוצרים שלושה חתכים ליציאת אדים
- משארית הבצק חותכים פסים ברוחב ס"מ , פס אחד מניחים לאורך הגלילה ומעליו מעצבים פרפרים קטנים
- ניתן גם להכין פרחים עם חותכן עוגיות ובמרכז הפרחים ליצור ארובה ליציאת האוויר במקום החתכים שאני עשיתי.
- מורחים בחלמון ביצה ואופים
- מחמים תנור מראש לחום גבוה (220 מעלות)
- אופים בחלק התחתון של התנור עשר דקות
- מנמכים את הטמפרטורה ל170 מעלות
- אופים עד הזהבה כ20-30 דקות
3 כפות מיונז
1 כף רוטב שום (לסלט)
2 שיני שם כתוש
1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק
¼-1 כפית סחוג
מעט מיץ לימון, מלח ופלפל
טוחנים במעבד מזון
בהגשה
חותכים חתיכה ברוחב של 20 ס"מ
מניחים על צלחת ומעטרים ברוטב עשבי התיבול
המלצה
להכין במנות אישיות של 150-200 גרם דג עטוף בבצק
עוד מנות דג שעשויות לעניין אותך:
לכל מנות הדגים שלי: https://taly60.blogspot.co.il/search/label/%D7%93%D7%92%D7%99%D7%9D
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה