27.9.16

דג לבוש בחליפה



לערב החג כמיטב המסורת המשפחתית אכין גפילטע פיש וגפילטע ברוטב חריימה. אבל ליום המחרת אני משוחררת מהמסורת ואכין דג עטוף בצק עלים . ניתן לעצב כאהבתכם גן פורח או כמוני שהכנתי חליפה עם עניבה
לרב מכינה עם פורל מפולט או סלמון אבל גם עם דג הנסיכת הנילוס זה יהיה מעולה.
המצרכים
כ- 700 גר בצק עלים מרודד
כ1 ק"ג פילה דג נקי מאדרות ועור (פורל, לוקוס, סלמון, נסיכת הנילוסהנילוס)
למרוח כשעה מראש
2 כפות דבש +2 כפות סויה לערבב ולחמם מעט במיקרו
למלית עשבי תיבול 
1 כוס של פיסטוק וקשיו
¼ כוס פטרוזיליה עלים בלבד
¼כוס כוסברה עלים בלבד
¼ כוס שמיר
4-8 שיני שום
3 פרוסות חלה רטובה
גרידה מלימון
1 כף שמן זית
1 פלפל חריף / כפית סחוג(אופציונלי)
מלח ופלפל
במעבד מזון טוחנים לממרח
ההכנה 
  1. מכינים בצק עלים ארוך מהדג בכ 4 ס"מ ,ברוחב שיעטוף את הדג
  2. מורחים במרכז לאורך הבצק מהמלית
  3. מניחים את הדג ומורחים בשארית המלית
  4. עוטפים בבצק ויוצרים שלושה חתכים ליציאת אדים
  5. משארית הבצק חותכים פסים ברוחב ס"מ , פס אחד מניחים לאורך הגלילה ומעליו מעצבים פרפרים קטנים
  6. ניתן גם להכין פרחים עם חותכן עוגיות ובמרכז הפרחים ליצור ארובה ליציאת האוויר במקום החתכים שאני עשיתי.
  7. מורחים בחלמון ביצה ואופים
האפייה
  1. מחמים תנור מראש לחום  גבוה (220 מעלות)
  2. אופים בחלק התחתון של התנור עשר דקות 
  3. מנמכים את הטמפרטורה ל170 מעלות
  4. אופים עד הזהבה כ20-30 דקות  
רוטב עשבי תיבול להגשה 
3 כפות מיונז
1 כף רוטב שום (לסלט)
2 שיני שם כתוש
1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק
¼-1 כפית סחוג
מעט מיץ לימון, מלח ופלפל
טוחנים במעבד מזון
בהגשה 
חותכים חתיכה ברוחב של 20 ס"מ 
מניחים על צלחת ומעטרים ברוטב עשבי התיבול 

המלצה
להכין במנות אישיות של 150-200 גרם דג עטוף בבצק 
עוד מנות דג שעשויות לעניין אותך:

     

לכל מנות הדגים
שלי: https://taly60.blogspot.co.il/search/label/%D7%93%D7%92%D7%99%D7%9D