המצרכים
8 סטייק פרגיות עם עור משוטחים
למשרה
2 כפות שמן זית
½-1 כפית שום גבישי
2 כפות מיץ לימון
½ כפית דבש / סילאן
1 כף סויה
למלית
100 גרם בשר טחון(עוף או הודו)
כ 100 גרם פירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיף, חמוציות, צימוקים כל שילוב יתאים)
50- 100 גר' פיצוחים,(אגוזים, צנוברים, שקדים, ופיסטוק כל שילוב יתאים ממליצה לא לותר על הפיסטוק)
½-1 כפית בהרט,
קמצוץ הל
2 שיני שום כתושות
צ'ילי גרוס לפי הטעם (לא לותר אפילו 1/8 כפית מוסיף המון)
מלח ופלפל לפי הטעם
הרוטב לאפיה
להרתיח בסיר קטן
כף שמן קנולה
½ כוס מיץ תפוזים (ניתן להשתמש בפריגת תפוזים)
3 כפות סויה
1 כף דבש/ סילאן
קמצוץ צ'ילי גרוס
מעט שום גבישי
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
8 סטייק פרגיות עם עור משוטחים
למשרה
2 כפות שמן זית
½-1 כפית שום גבישי
2 כפות מיץ לימון
½ כפית דבש / סילאן
1 כף סויה
למלית
100 גרם בשר טחון(עוף או הודו)
כ 100 גרם פירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיף, חמוציות, צימוקים כל שילוב יתאים)
50- 100 גר' פיצוחים,(אגוזים, צנוברים, שקדים, ופיסטוק כל שילוב יתאים ממליצה לא לותר על הפיסטוק)
½-1 כפית בהרט,
קמצוץ הל
2 שיני שום כתושות
צ'ילי גרוס לפי הטעם (לא לותר אפילו 1/8 כפית מוסיף המון)
מלח ופלפל לפי הטעם
הרוטב לאפיה
להרתיח בסיר קטן
כף שמן קנולה
½ כוס מיץ תפוזים (ניתן להשתמש בפריגת תפוזים)
3 כפות סויה
1 כף דבש/ סילאן
קמצוץ צ'ילי גרוס
מעט שום גבישי
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
- לסנן את הפרגיות מהמשרה
- לערבב את חומרי המלית
- לפרוס את סטייק הפרגית על משטח העבודה
- להניח בצד הרחב חופן מעוצב לגליל
- לסגור משני הצדדים ולגלגל לגליל
- לפרוס ניילון נצמד ולהניח סטייק הממולא על הניילון
- לעטוף את הסטייק צמוד תוך עיצוב צורת גליל אחידה
- חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את סטייק הפרגיות
- להקפיא לפחות לחצי שעה (בשלב זה ניתן להקפיא עד שבוע ימים להכנה מראש)
- לחמם תנור לחום בינוני (כ180 מעלות)
- להסיר את הניילון הנצמד הוא סיים תפקידו
- להניח בתבנית
- לצקת את הרוטב
- לכסות בנייר כסף
- לאפות חצי שעה
- להסיר את נייר הכסף ולצקת באהבה מהרוטב על הפרגיות
- לאפות כעשר-15 דקות בחלק עליון עד הזהבה
- בסיום האפייה אם הרוטב דליל ניתן להעביר אותו לסיר להוסיף כף חמאה/מחמאה
- להרתיח ולהוסיף 1-2 כפיות קורנפלור לטעום את הרוטב ולשפר טעמים
אותה הגברת בשינוי האדרת
- ניתן להחליף את הבשר בחצי כוס אורז מבושל או בורגול מושרה
- ניתן להוסיף לרוטב בצל מאודה ו/או פלפל חריף קלוי מקולף וקצוץ ולפזר על הפרגיות לפי האפייה
- בהגשה ניתן להוסיף תפוחי עץ מקורמלים בדבש וצ'ילי גרוס
טליטיפ
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה