19.9.16

סטייק פרגית ממולא בפירות יבשים

פרגיות ממולאות בפירות יבשים הן מעדן עשיר שקשה לתאר. המתיקות של הפירות, יחד עם רוטב נהדר משולב בחריפות הצ'ילי, פיקנטיות  במידה רצויה, שמשתלב בעסיסיות של הפרגיות פשוט עונג לחך. המנה קלה להכנה ומאוד מרשימה ומתאימה במיוחד לשולחן חגי תשרי
המצרכים
8 סטייק פרגיות עם עור משוטחים
למשרה
2 כפות שמן זית
½-1 כפית שום גבישי
2 כפות מיץ לימון
½ כפית דבש / סילאן
1 כף סויה
למלית
100 גרם בשר טחון(עוף או הודו)
כ 100 גרם פירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיף, חמוציות, צימוקים כל שילוב יתאים)
50- 100 גר' פיצוחים,(אגוזים, צנוברים, שקדים, ופיסטוק כל שילוב יתאים ממליצה לא לותר על הפיסטוק)
½-1 כפית בהרט,
קמצוץ הל
2 שיני שום כתושות
צ'ילי גרוס לפי הטעם (לא לותר אפילו 1/8 כפית מוסיף המון)
מלח ופלפל לפי הטעם
הרוטב לאפיה
להרתיח בסיר קטן
כף שמן קנולה
½ כוס מיץ תפוזים (ניתן להשתמש בפריגת תפוזים)
3 כפות סויה
1 כף דבש/ סילאן
קמצוץ צ'ילי גרוס
מעט שום גבישי
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
  1. לסנן את הפרגיות מהמשרה
  2. לערבב את חומרי המלית 
  3. לפרוס את סטייק הפרגית על משטח העבודה 
  4. להניח בצד הרחב חופן מעוצב לגליל 
  5. לסגור משני הצדדים ולגלגל לגליל 
  6. לפרוס ניילון נצמד ולהניח  סטייק הממולא על הניילון 
  7. לעטוף את הסטייק צמוד תוך עיצוב צורת גליל אחידה
  8. חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את סטייק הפרגיות 
  9. להקפיא לפחות לחצי שעה (בשלב זה ניתן להקפיא עד שבוע ימים להכנה מראש)
האפייה

  1. לחמם תנור לחום בינוני (כ180 מעלות)
  2. להסיר את הניילון הנצמד הוא סיים תפקידו 
  3. להניח בתבנית 
  4. לצקת את הרוטב 
  5. לכסות בנייר כסף 
  6. לאפות חצי שעה 
  7. להסיר את נייר הכסף ולצקת באהבה מהרוטב על הפרגיות 
  8. לאפות כעשר-15 דקות בחלק עליון עד הזהבה 
  9. בסיום האפייה אם הרוטב דליל ניתן להעביר אותו לסיר להוסיף כף חמאה/מחמאה
  10. להרתיח ולהוסיף 1-2 כפיות קורנפלור לטעום את הרוטב ולשפר טעמים
הגישו סטייק ממולא אחד כמנה ראשונה חצוי או שניים על מצע אורז /פירה כמנה עיקרית 

אותה הגברת בשינוי האדרת

  • ניתן להחליף את הבשר בחצי במלית בחצי כוס אורז מבושל או בורגול מושרה 
  • ניתן להוסיף לרוטב בצל מאודה ו/או פלפל חריף קלוי מקולף וקצוץ  ולפזר על הפרגיות לפי האפייה
  • בהגשה ניתן להוסיף תפוחי עץ מקורמלים בדבש וצ'ילי חריף 


טליטיפ
תכננו מראש את ארוחת החג והכינו מראש מה שניתן, כמו במקרה זה הכינו את הפרגיות עד שלב האפייה, את הרוטב והאפייה בצעו ביום הארוחה או יום לפני הארוחה.


אולי גם מתכונים אילו יענינו אותכם: