שוקי עוף ברוטב טחינה אני מכינה כבר שנים. היום הבן הודיע שבדרך וממש בא לו עוף בטחינה. עוף לא היה מופשר וחזה עוף שתוכנן להיות שניצל הופשר. פרסתי את חזה העוף לרצועות ערבבתי בתבנית טחינה, סויה, סילאן ומים תיבלתי במלח, סחוג, ונענע קצוצה. השרתי את רצועות העוף כחצי שעה הוספתי לרוטב הטחינה פרחי כרובית שאודו אל דנטה ושיני שום שלמות בקליפתם. ואפיתי. הגשתי על מצע מסבחה עדשים, התוצאה מעדן גורמה, הרבה בזכות טיב הטחינה, טחינה ברכה מלאה, לצערי התמונות לא מטיבות אתו
רגע לפני הכניסה לתנור |
אפוי מצופה בטחינה ברכה . משהו לא יכל להתאפק ו... |
500 גר חזה עוף חתוך לרצועות
פרחי כרובית מבושלים אל דנטה
1ראש שיני שום
חופן צנוברים קלויים(לצערי לא היה לי הפעם)
למרינדה
1 כוס טחינה גולמית ברכה מלאה
3 כפות סויה
1/2-1 כפית סחוג או צילי גרוס
1 כפית שום כתוש
½ כוס מיץ תפוזים
כ1 כוס מים
1 כוס נענע קצוצה
מלח, פלפל שחור
אופן
ההכנה
- לחמם תנור לחום מקסימלי
- לערבב בתבנית שתכיל את חזה העוף והכרובית את חומרי המרינדה
- לסדר את וחזה העוף השום והכרובית בתבנית
- לדאוג שהכל יהיה מכוסה היטב במרינדה
- לטפטף מעט שמן זית
- לכסות את התבנית בניר כסף
- לאפות 5 דקות בחום גבוה ולאחר מכן להוריד ל200 מעלות למשך כ20 דקות
- להוריד את נייר הכסף לבדוק שהחזה מוכן ולפזר צנוברים
- לאפות עד הזהבה
- למרוח בטחינה מוכנה
לסלט מסבחה עדשים
סלט מסבחה עדשים |
½1 כוס טחינה בארכה מלאה מוכנה (½כוס תשמש למריחת המאפה)
1 כפית שום כתוש
אופן ההכנהלרסק מעט את העדשים להוסיף שום וככוס טחינה
אומנם התמונה לא במטיבה אבל הטעם אלוהי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה