בצק פריך מלוח וטעים שלמדתי מאמי ומשמש אותי כבסיס לקישים ולבצק פריך מלוח שניתן לגוון בטעמים, הפעם הכנתי בצק עם עשבי תיבול והשני בניחוח מעושן
בצק בניחוח מעושן
בצק עשבי תיבול
יצאו כ 50 יחידות השתמשתי בחתכן בקוטר 7 ס"מ את הבצק מרדדים דק מאד
לבצק
1 כוס קמח רגיל
1 כוס קמח מלא
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1 ביצה טרופה
1-2 כפות מים קרים
ההכנה
במעבד מזון לעבד בפולסים קצרים קמח, חמאה ומלח עד שנוצרת תערובת פירורית
להוסיף את הביצה ומעבדים עוד טיפה מוסיפים את המים עד שמתחיל להתגבש לבצק אבל - לא לעבד יותר מידי הבצק לא מתאחד לכדור אלא נשאר פירורי
אני חלקתי את הבצק לשניים
לבצק עשבי תיבול
2 קוביות עשבי תיבול לבישול איטלקי של דורות
1 כפית שום גבישי
למחצית השנייה בצק בניחוח מעושן
2 כפיות שום גבישי
2 כפיות פפריקה מעושנת ( רק מעושנת היא שעושה את כל ההבדל)
1-½ כפית פלפל שחור
מעבדים מעט שמים על ניילון נצמד משטחים ומקררים לפחות שעה במקרר
ניתן להקפיא בשלב זה את הבצק לשימוש מאוחר
מילית חצילים
1 חציל בינוני חתוך לקוביות ( אפשר קישואים או פטריות)
1 בצל קטן קצוץ
חופן עירית קצוצה
2 כפות פרמזן מגורר
100 גר גבינת פונטינה מפוררת
שמן זית
1-2 שיני שום
חופן אגוזים קצוצים (אפשר קשיו, צנוברים וכו)
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנת המלית
- לטגן בצל עד שקיפות
- להוסיף קוביות חציל ולאדות עד ריכוך החציל
- להוסיף עירית ולהוריד מהאש ולקרר
- להוסיף גבינות שום ואגוזים
- לטעום ולתקן תיבול
1 בטטה בינונית מרוככת במקרו
2 שיני שום קצוצות
2-4 כפות שמנת מתוקה
100 גר גבינת רוקפור חתוכה לקוביות קטנות
½ כוס גבינה צהובה מגורדת
1 כף פרמזן מגוררת
הכנה
- מכינים פירה מבטטה הקלופה וחמה
- מוספים שום וגבינות לטעום
- לשפר טעמים במלח ופלפל
- מחממים תנור ל180 מעלות מוציאים את הבצק מהקירור
- מרדדים על ניר אפיה מקומח קלות עד לעובי 2-3 מ"מ אם הבצק מתפורר, אל תחששו לעבד אותו קצת ביד ולרדד שוב
- קורצים עיגולים עם חתכן בקוטר 7 ס"מ
- מניחים בתבנית עם נייר אפייה
- מורחים את קצות העיגולים בחלבון ביצה כדי שיהיה קל יותר להדביק מניחים כפית מילית במרכז העיגול
- וצרים אוזני המן ומהדקים היטב
- מקררים כשעה במקרר או 20 דקות במקפיא (מה שמונע מפתיחה של הבצק באפיה)
- מברשים בביצה טרופה אופים בחום בינוני עד שמזהיב
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה