8.2.16

סטייק כרובית ברוטב טחינה סילאן ספייסי ובציפוי קריספי


כרובית אפויה ברוטב מיוחד המשלב מתיקות וחריפות, בציפוי פריך מדהים, חגיגה לחך, מנה מרשימה שקוצרת מחמאות בכל אירוע
 דיאטלי:  
לכל המתכון 1200 קלוריות
 בחלוקה ל 4: 300 קלוריות נקודות שומרי משקל למנה: 5 נקודות הכרובית
המצרכים
1 כרובית גדולה רחבה למרינדה
2 כפות טחינה גולמית
1 כף שום כתושות
2 כפות דבש/סילאן
2 רוטב צ`ילי חריף(אפשר מתוק)
2 כפות צ`ילי מתוק
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל
¼ כוס מיץ תפוזים,
תרסיס שמן
ציפוי הקריספי
½ כוס תערובת של אגוזים שקדים קצוצים גס
1כף גרעיני חמנייה
3 כפות פירורי לחם זהובים
1כף תבלין בצל / אבקת מרק בצל
¼ כפית סומק
2 כפות שומשום מלא
1 כף צנוברים
הכנת הכרובית

  1. חותכים כרובית לרוחב בסכין גדולה וחדה לשני פרוסות, אם הכרובית מאד גדולה וגבוה לפרוסות.
  2. מניחים כל חלק בשקית קוקי ומרככים במיקרוגל בין 5-8 דקות, הכרובית צריכה להיות אל דנטה. 
  3. לערבב את חומרי המרינדה עד איחוד ואם סמיך מדי להוסיף עוד מים ולשפר טעמים. 
  4. רפד תבנית בנייר אפיה משומן קלות בתרסיס שמן 
  5. למרוח שכבה נדיבה על פני כל הכרובית ובין פרחי הכרובית ולרסס בתרסיס שמן 
  6. לערבב את חומרי הציפוי 
  7. לפזר את כל הציפוי על הכרובית. 
  8. לרסס בתרסיס שמן או להזליף שמן 
  9. לאפות כ-30 דקות בחום 180 מעלות. 
להגיש עם פלחי לימון טריים.


לעוד מתכונים כרובית טבעוניים