כרובית אפויה ברוטב מיוחד המשלב מתיקות וחריפות, בציפוי פריך מדהים, חגיגה לחך, מנה מרשימה שקוצרת מחמאות בכל אירוע
דיאטלי:
לכל המתכון 1200 קלוריות
בחלוקה ל 4: 300 קלוריות נקודות שומרי משקל למנה: 5 נקודות
המצרכים
1 כרובית גדולה רחבה למרינדה
2 כפות טחינה גולמית
1 כף שום כתושות
2 כפות דבש/סילאן
2 רוטב צ`ילי חריף(אפשר מתוק)
2 כפות צ`ילי מתוק
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל
¼ כוס מיץ תפוזים,
תרסיס שמן
ציפוי הקריספי
½ כוס תערובת של אגוזים שקדים קצוצים גס
1כף גרעיני חמנייה
3 כפות פירורי לחם זהובים
1כף תבלין בצל / אבקת מרק בצל
¼ כפית סומק
2 כפות שומשום מלא
1 כף צנוברים
הכנת הכרובית
לעוד מתכונים כרובית טבעוניים
דיאטלי:
לכל המתכון 1200 קלוריות
בחלוקה ל 4: 300 קלוריות נקודות שומרי משקל למנה: 5 נקודות
המצרכים
1 כרובית גדולה רחבה למרינדה
2 כפות טחינה גולמית
1 כף שום כתושות
2 כפות דבש/סילאן
2 רוטב צ`ילי חריף(אפשר מתוק)
2 כפות צ`ילי מתוק
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל
¼ כוס מיץ תפוזים,
תרסיס שמן
ציפוי הקריספי
½ כוס תערובת של אגוזים שקדים קצוצים גס
1כף גרעיני חמנייה
3 כפות פירורי לחם זהובים
1כף תבלין בצל / אבקת מרק בצל
¼ כפית סומק
2 כפות שומשום מלא
1 כף צנוברים
הכנת הכרובית
- חותכים כרובית לרוחב בסכין גדולה וחדה לשני פרוסות, אם הכרובית מאד גדולה וגבוה לפרוסות.
- מניחים כל חלק בשקית קוקי ומרככים במיקרוגל בין 5-8 דקות, הכרובית צריכה להיות אל דנטה.
- לערבב את חומרי המרינדה עד איחוד ואם סמיך מדי להוסיף עוד מים ולשפר טעמים.
- לרפד תבנית בנייר אפיה משומן קלות בתרסיס שמן
- למרוח שכבה נדיבה על פני כל הכרובית ובין פרחי הכרובית ולרסס בתרסיס שמן
- לערבב את חומרי הציפוי
- לפזר את כל הציפוי על הכרובית.
- לרסס בתרסיס שמן או להזליף שמן
- לאפות כ-30 דקות בחום 180 מעלות.
להגיש עם פלחי לימון טריים.
לעוד מתכונים כרובית טבעוניים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה