18.2.16

אוזני המן של קונדיטורית "טאטי" שטובענו


את המתכון הזה מצאתי בקלסר שבו אמי אספה מעיתוני לאשה מתכונים. ליד כל מתכון מצוין ציון והערות. במתכון הזה נרשם שנה הבאה צריך לנסות, אומרים שבצק טוב..
מאחר ובבצק אין ביצים החלטתי לנסות להכין בגרסה פרווה, את השמנת המתוקה החלפתי בקרם קוקוס, יצא בצק נוח מאד לעבודה. אני אוהבת את בצק אוזני המן שלי דקיק ופריך אז רידדתי דק מאד מלאתי בשפע מילית
יצאו 70 יחידות כשהשתמשתי בצנטר בקוטר 7 ס"מ

מצרכים לבצק
¼ 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר
270 גרם חמאה רכה (הוחלף למחמאה ניתן להחליף ל150 גר שמן קוקוס)
3 כוסות + 3 כפות גדושות (450 גרם) קמח לבן (חצי הוחלף לקמח מלא)
1 כפית שטוחה (2 גרם) אבקת אפיה
½ מכל (60 מ"ל) שמנת מתוקה (הוחלף בחלב קוקוס) ½ כפית תמצית וניל איכותית
 אופן הכנת הבצק 


  1. שמים את אבקת הסוכר והחמאה בקערת המערבל בעל וו הגיטרה ומתחילים לערבל במהירות נמוכה עד שמתחילים להיווצר פירורים. 
  2. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה וממשיכים לערבב. 
  3. מוסיפים את השמנת ותמצית הווניל ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. 
  4. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה
  5. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.(לי יצאו שתיים וחצי תבניות)
 מילית פרג סילאן ואגוזים 
 ¼ כוס חלב (הוחלף לחלב סויה )
 3 כפות סוכר
1 כף גדושה שמן קוקוס
לבשל עד איחוד ורתיחה .
להוסיף 2 כפות ממרח תמרים
 2 כוסות פרג
½ כוס אגוזים קצוצים
לערבב להניח על הבצק ולסגור
 מילית תמרים ואגוזים
1 ממרח תמרים (פחות 2 כפות)
2 כפות טחינה גולמית
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
 ¼ כוס מיץ תפוזים טרי
לערבב ולמלא את עגולי הבצק.
 * לשדרוג ניתן לתבל בקינמון וציפורן
 מילית שוקולד 
ממרח שוקולד (השחר פרווה )
סוכריות עדשים
להזליף מעט שוקולד במרכז כל עיגול לסגור מעט ולסדר 3-4 סוכריות עדשים 
הרכבת אוזני המן


  1. מוציאים את הבצק מהקירור ומקמחים משטח עבודה
  2. מרדדים בעזרת מערוך למלבן גדול בעובי 3 מ"מ. 
  3. קורצים מהמלבן עיגולים בכוס בקוטר 6 ס"מ 
  4. בעזרת כפית מניחים במרכז כל עיגול מלית סוגרים ומהדקים לצורת משולש. 
  5. מניחים את האוזניים בתבניות מאחסנים את התבניות כ20 דקות במקפיא או שעה במקרר
  6. מברשים בסילאן מדולל במעט חלב קוקוס 
  7. מחממים את התנור לחום בינוני (180), אופים את האוזניים כ15-20 דקות עד שמזהיב 

ניתן לאחסן בקופסה אטומה בטמפרטורה החדר כשבוע ימים או להקפיא לתקופה ארוכה יותר 
                                                          ~*~*~*~*~*~
אהבתם את המתכון? ניסיתם את המתכונים שלי?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח שתשתפו אותי
ניתן להצטרף למנויים של הבלוג בקובייה מימין
'הישארו מעודכנים'
*~*~*~*~*
מזמינה להצטרף לקבוצת הפייסבוק  שלי