כידוע אני חסידה של מתוק, לכן שוקולד חלב הוא האהוב עליי ואת טארט השוקולד הזה הכנתי עם כל המרכיבים אהובים עליי .
שכבת בצק פריך בטעם חלבה מעליה שכבה קריספית של פיסטוק ומעל קרם שוקולד חלב עשיר, חגיגה לחך ולעיניים, ולא רק למכורי השוקולד
לבצק
2 כוסות קמח100 גר אבקת סוכר (כ1/3 כוס)
קמצוץ מלח
170גרם חמאה/מחמאה
2 כפות גדושות ממרח חלוה (של אחווה)
1 ביצה
הכנת הבצק
- במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה,שמים את הקמח, אבקת סוכר, ומלח ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים
- מוספים את החמאה הקרה וממרח החלוה ומעבדים בפולסים עד שנוצרת תערובת פירורים
- מוספים ביצה ומעבדים ממש בקצרה עד שחלק מהבצק נהפך לכדור עוצרים את המיקסר וממשכים לעבד בידיים לכדור כחצי דקה
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושולחים למקרר לפחות לשעה
- מוצאים בצק מהמקרר ומרדדים (אני מרדדת עם מעט קמח על שקית ניילון וניר אפיה על הבצק מה שמקל עלי את המעבר לתבנית) לעובי של 3 ס"מ
- מקלפים גם את הנייר האפייה
- מעברים את הבצק עם הניילון כלפי מעלה לתבנית פאי משומנת מיישרים את קצוות הבצק ודואגים שכל הקרעים שנוצרו בבצק יכוסו בעזרת חתיכות בצק שנשארו
- דוקרים את הבצק באמצעות מזלג מניחים לקירור במקפיא לעשר דקות (לפחות אפשר ללילה או יותר)
מלית הפיסטוק
1 כוס (140 גרם) פיסטוקים קלופים (מומלץ לברור)¼ כוס (50 גר') סוכר
קורט מלח
2 כפות שמן קנולה
1 כף ממרח חלוה
ההכנה
- לעבד במעבד מזון לקרם לשטח על הבצק המקורר לחמם תנור ל170 מעלות
- לאפות כ15-20 דקות עד הזהבת הבצק
- לקרר היטב
למלית
300 גרם שוקולד חלב1קופסה שמנת מתוקה(38% שומן)
ההכנה
- לשבור את השוקולד לקערה
- לחמם את השמנת המתוקה עד סף רתיחה
- לצקת את מחצית השמנת על השוקולד להניח לדקה לערבב עד קבלת מסה אחידה
- להוסיף את יתרת השמנת המתוקה לערבב לצקת על הטארט האפוי והמקורר
ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים בכלי אטום או להקפיא עטוף בניילון נצמד לתקופה ממושכת
אותה הגברת בשינוי האדרת
- ניתן להחליף את הפיסטוק בכל אגוז אחר, מומלץ בונדוק או פקאן
- ניתן להכין עם שוקולד מריר
- ניתן לוותר על ממרח החלוה ולהוסיף לבצק 30 גר חמאה ולמלית כף שמן
אולי יעניין אותכם גם מתכונים אלה: (בלחיצה על התמונה תעוברו למתכון)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה