15.2.16

טארט שוקולד חלוה ופיסטוק קל הכנה


כידוע אני חסידה של מתוק, לכן שוקולד חלב הוא האהוב עליי ואת טארט השוקולד הזה הכנתי עם כל המרכיבים אהובים עליי . שכבת בצק פריך בטעם חלבה מעליה שכבה קריספית של פיסטוק ומעל קרם שוקולד חלב עשיר, חגיגה לחך ולעיניים, ולא רק למכורי השוקולד

 לבצק

 2 כוסות קמח
 100 גר אבקת סוכר (כ1/3 כוס)
קמצוץ מלח
170גרם חמאה/מחמאה
2 כפות גדושות ממרח חלוה (של אחווה)
1 ביצה
הכנת הבצק

  1. במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה,שמים את הקמח, אבקת סוכר, ומלח ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים 
  2. מוספים את החמאה הקרה וממרח החלוה ומעבדים בפולסים עד שנוצרת תערובת פירורים
  3. מוספים ביצה ומעבדים ממש בקצרה עד שחלק מהבצק נהפך לכדור עוצרים את המיקסר וממשכים לעבד בידיים לכדור כחצי דקה
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושולחים למקרר לפחות לשעה 
  5. מוצאים בצק מהמקרר ומרדדים (אני מרדדת עם מעט קמח על שקית ניילון וניר אפיה על הבצק מה שמקל עלי את המעבר לתבנית) לעובי של 3 ס"מ 
  6. מקלפים גם את הנייר האפייה 
  7. מעברים את הבצק עם הניילון כלפי מעלה לתבנית פאי משומנת מיישרים את קצוות הבצק ודואגים שכל הקרעים שנוצרו בבצק יכוסו בעזרת חתיכות בצק שנשארו 
  8. דוקרים את הבצק באמצעות מזלג מניחים לקירור במקפיא לעשר דקות (לפחות אפשר ללילה או יותר)

מלית הפיסטוק

 1 כוס (140 גרם) פיסטוקים קלופים (מומלץ לברור)
¼ כוס (50 גר') סוכר
קורט מלח
2 כפות שמן קנולה
1 כף ממרח חלוה
ההכנה

  1. לעבד במעבד מזון לקרם לשטח על הבצק המקורר לחמם תנור ל170 מעלות 
  2. לאפות כ15-20 דקות עד הזהבת הבצק 
  3. לקרר היטב 

למלית

 300 גרם שוקולד חלב
1קופסה שמנת מתוקה(38% שומן)
ההכנה

  1. לשבור את השוקולד לקערה 
  2. לחמם את השמנת המתוקה עד סף רתיחה 
  3. לצקת את מחצית השמנת על השוקולד להניח לדקה לערבב עד קבלת מסה אחידה 
  4. להוסיף את יתרת השמנת המתוקה לערבב לצקת על הטארט האפוי והמקורר
לקרר לפחות לשעתיים לפני ההגשה.
ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים בכלי אטום או להקפיא עטוף בניילון נצמד לתקופה ממושכת 



אותה הגברת בשינוי האדרת


  • ניתן להחליף את הפיסטוק בכל אגוז אחר, מומלץ בונדוק או פקאן
  • ניתן להכין עם שוקולד מריר
  • ניתן לוותר על ממרח החלוה ולהוסיף לבצק 30 גר חמאה ולמלית כף שמן

    אולי יעניין אותכם גם מתכונים אלה: (בלחיצה על התמונה תעוברו למתכון)
     

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה