19.2.16

עוגת תפוחים בחושה טבעונית בחמש דקות עבודה


עוגת עם תפוחים ואגוזים בניחוח קינמון שבה מערבבים חומרים ערבוב מועט מחלקים לתבניות ואופים. התוצאה מדהימה עוגה שאינה מתפוררת, רכה וטעימה. 

*דרגת קושי ♥♥♥♥ *זמן ההכנה:10 דקות *זמן אפייה:כ30-40 דקות *כמות 2 עוגות אינגלישקייק או תבנית 24 
המצרכים
3 כוסות קמח לבן או כוסמין (פחות שתי כפות)
½1 כוסות סוכר (הסתפקתי בכוס 1)
2 כפיות סודה לשתייה
3/4 כוס שמן
2 כוסות מיץ תפוזים/חלב סויה /מים
1 כפית תמצית וניל
2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות קטנות
חופן אגוזים קצוצים/חמוציות/צימוקים בהירים
1 כפית קינמון
2 כפות קמח שנוריד מכמות הקמח שבעוגה 2 כפות חומץ/ חומץ תפוחים/ מיץ לימון
לציפוי
1כף סוכר
1 כפית קינמון
מעט אגוזים לעיטור
לערבב ביחד , לפזר לפני האפייה על העוגה 
ההכנה

  1. בקערה קטנה לערבב את התפוח והאגוזים בקמח וקינמון עד ציפוי מלא
  2. בקערה לערבב קמח, סוכר וסודה לשתייה
  3. להוסיף את הנוזלים ולבחוש היטב עד איחוד המסה
  4. להוסיף את התפוחים והאגוזים ולבחוש 
  5. רגע לפני העברה לתבנית להוסיף חומץ ולערבב
  6. לצקת לשתי תבניות אניגלישקייק
  7. לפזר את הציפוי
  8. לאפות בחום בינוני כ30-40 דקות, עד שקסם יוצא עם מעט פירורים


      והערה קטנה
      קוראי היקרים, רבים נכנסים לבלוג מדי יום, יש שלא משאירים עקבות ויש המשאירים לי סימן. אני משקיעה הרבה וזמן ביצירת מתכון מדויק, צילום(גם אם לא כל כך מוצלחים) כתיבה ועריכה של כל רשומה,  וחשוב לי לקבל הפידבקים, התגובות והלייקים שלכם. אודה לכם אם תשאירו אות לביקורכם.

      * מעוניינים להישאר מעודכנים?
      היכנסו לקובייה מצד ימין למעלה 'הישארו מעודכנים' מלאו פרטי דוא"ל שלכם, וקבלו הודעה בכל פעם שאעלה רשומה.