27.2.16

ירקות אפויים במרינדה


ירקות בשלל צבעים נאפים בתנור בשלל טעמים וצבעים. עונג לעין וחגיגה לחך. הירקות מתובלים במרינדה ייחודית וטעימה שמעניקה טעם עמוק ומטריף חושים. 
ניתן לאכול מיד ומשתבח יום אחרי
מרינדה
¼ כוס שמן זית
4 כפות תבלין בצל/אבקת מרק בצל
2 כפות סילאן
2 כפות חומץ רגיל
1 כף פפריקה מעושנת
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק חריף
2 כפות רוטב סויה
1 כף אורגנו יבש
1כפית שום גבישי
1 כף שביבי שום
מלח ופלפל לפי הטעם
מערבבים בקערה 

ירקות 
מביאה את כל האפשריות מבחינת ירקות שמשתלבים היטב. בחרו את אלה שאתם מעדיפים
ירקות קשים שזקוקים לריכוך לפני האפייה יסומנו בכוכב, אותם יש לשלוק חצי בישול במים רותחים.
בחרו מהרשימה 
ָ*תפוחי אדמה קטנים שלמים או גדולים חתוכים לרבעים/שמניות

*גזר חתוך לעגולים גדולים
* כרובית פרחים גדולים
*ברוקולי חתוך לפרחים גדולים
פלפלים בכל הצבעים חתוכים לפרוסות עבות
בטטה קלופה פרוסה לפרוסות עבות ו לשמניות
דלעת ערמונים חתוכה לפרוסות
דלורית חתוכה לפרוסות
בצלצלים קטנים
בצל סגול חתוך לרבעים
1-2 ראשי שום חצויים או שיני שום בקליפתם
חצילים קטנים חתוכים לרבעים לאורכם(ממליצה בקליפתם)
קישואים צעירים חתוכים לאורכם
סלסלת פטריות חצויות או שלמות(את הפטריות מוספים כרבע שעה לפני גמר האפייה)
ההכנה
  1. מחממים תנור לחום מרבי 
  2. מכינים תבנית תנור גדולה ועליה שתי שקיות קוקי( יקלו עכלנו את ערבוב הירקות)
  3. את הירקות(למעט הפטריות )
  4. מכניסים לשקית סופר חדשה את הירקות 
  5. יוצקים את הרוטב על הירקות
  6. מנערים את השקית לציפוי הירקות באופן שווה ומלא 
  7. מפזרים את הירקות בתבנית(ללא שקית הסופר)
  8. מכסים את התבנית בנייר כסף(רצוי שלא יגע באוכל ולכן אני מניחה ניר אפייה ומעליו נייר כסף)
  9. להכניס לתנור לאפות 15 דקות בחום מרבי ולהוריד ל180 מעלות .ולאפות 45 דקות .
  10. להוריד את הכיסוי להחזיר לאפייה של עוד 40-60 דקות עד השחמה קלה של הירקות
  11. לא לשכוח כרבע שעה לפני סוף האפייה להוסיף פטריות


תודה רבה שבקרתם בבלוג שלי
אהבתם? יש לכם שאלות? אשמח לשמוע תגובות ולהגיב.
לעדכון ברשומות חדשות מוזמנים להירשם לבלוג שלי ותעודכנו במייל.


ואם בא לכם לשתף חברים לחצו על אחד האייקונים למטה..
 אז להתראות בפוסט הבא
באהבה טלי 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה