עוגה נוסטלגית מבית אמא.
לפריסת התפוחים נעזרתי בספירל סלייסר
חיבת לציין שכשקבלתי את המכשיר התלהבתי אבל,
בשימוש הראשון חשבתי שזו טרחה מיותרת לפתוח כל פעם ונקיונו נראה מסורבל.
אבל ככל שאני משתמשת בו יותר אני מבינה שזו טעות.
השימוש קל , הנקיון מהיר והפרוסות אחידות ויפות
לפריסת התפוחים נעזרתי בספירל סלייסר
חיבת לציין שכשקבלתי את המכשיר התלהבתי אבל,
בשימוש הראשון חשבתי שזו טרחה מיותרת לפתוח כל פעם ונקיונו נראה מסורבל.
אבל ככל שאני משתמשת בו יותר אני מבינה שזו טעות.
השימוש קל , הנקיון מהיר והפרוסות אחידות ויפות
למלית התפוחים
4 תפוחי גרנד סמיט חתוכים לקובית
¼ כוס סוכר (כמו סוכר)
¼ כוס סילאן ללא תוספת סוכר
½ כוס מים/מיץ תפוזים
¼ כפית קנמון
לבשל ביחד עד ריכוך התפוחים
להוסיף
1 כוס חמוציות/ צימוקים/ אגוזים ( במהלך ההכנה גילתי שאין וותרתי)
לבצק
200 גרם חמאה ( אני שמתי 100 גרם חמאה וקופסה קטנה של רסק תפוחים- ניתן להחליף את החמאה בשמן)
½ כוס סוכר (כמו סוכר)
להקרים במקסר עם וו המקצפת לקרם אחיד
להוסיף
4 ביצים ולהקציף לקרם אחיד
להוריד את מהירות המקסר ולהוסיף
1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
1 כפית קנמון
100 גרם שוקולד מריר קצוץ( לחלופין שוקולד צ'יפס/ אגוזים)
לציפוי
2 תפוחים פינק לידי(השתמשתי בגרנדסמייט)
פרוסים בספירל סלייסר בסכין הרחבה מעט תרסיס שמן בניחוח חמאה או חמאה מומסת
לזיגוג
כף ריבת משמש (השתמשתי בריבה ללא סוכר)
2 כפות מים רותחים
הרכבת העוגה
לשמן תבנית
(רצוי 24 - השתמשתי ב26 ולא יצאה מספיק גבוה לטעמי)
לצקת מחצית מהבצק
לפזר בצרה שווה את תערובת תפחוי העץ
לצקת מחצית שניה של הבצק
לסדר את פרוסות תפוחי העץ
לעטר בשקדים פרווסים/אגוזים/ קשיו
לשמן
ולאפות ב180 מעלות כ50 דקות
להוציא מהתנור ולמרוח את זיגוג ריבת המשמש.
הצעת הגשה
להגיש מחומם עם כדור גלידה או רוטב וניל
4 תפוחי גרנד סמיט חתוכים לקובית
¼ כוס סוכר (כמו סוכר)
¼ כוס סילאן ללא תוספת סוכר
½ כוס מים/מיץ תפוזים
¼ כפית קנמון
לבשל ביחד עד ריכוך התפוחים
להוסיף
1 כוס חמוציות/ צימוקים/ אגוזים ( במהלך ההכנה גילתי שאין וותרתי)
לבצק
200 גרם חמאה ( אני שמתי 100 גרם חמאה וקופסה קטנה של רסק תפוחים- ניתן להחליף את החמאה בשמן)
½ כוס סוכר (כמו סוכר)
להקרים במקסר עם וו המקצפת לקרם אחיד
להוסיף
4 ביצים ולהקציף לקרם אחיד
להוריד את מהירות המקסר ולהוסיף
1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
1 כפית קנמון
100 גרם שוקולד מריר קצוץ( לחלופין שוקולד צ'יפס/ אגוזים)
לציפוי
2 תפוחים פינק לידי(השתמשתי בגרנדסמייט)
פרוסים בספירל סלייסר בסכין הרחבה מעט תרסיס שמן בניחוח חמאה או חמאה מומסת
לזיגוג
כף ריבת משמש (השתמשתי בריבה ללא סוכר)
2 כפות מים רותחים
הרכבת העוגה
לשמן תבנית
(רצוי 24 - השתמשתי ב26 ולא יצאה מספיק גבוה לטעמי)
לצקת מחצית מהבצק
לפזר בצרה שווה את תערובת תפחוי העץ
לצקת מחצית שניה של הבצק
לסדר את פרוסות תפוחי העץ
לעטר בשקדים פרווסים/אגוזים/ קשיו
לשמן
ולאפות ב180 מעלות כ50 דקות
להוציא מהתנור ולמרוח את זיגוג ריבת המשמש.
הצעת הגשה
להגיש מחומם עם כדור גלידה או רוטב וניל
תהנותודה על ביקרוכם
אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?
אתם מוזמנים להרשם בקוביית הרשום לעידכונים מצד ימין למעלה.
אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?
אתם מוזמנים להרשם בקוביית הרשום לעידכונים מצד ימין למעלה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה