עוגת אגוזים נמוחה, עם דבש או סרופ מיפל מדהימה בטעם, מתאימה לראש השנה ונהדרת לשבירת צום כיפורים
דרגת קושי:קלת הכנה
זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפיה: כ- 50-6- דקות
כמות: תבנית 24 או 2 תבניות אינגלישקייק
המצרכים
½ כוס שמן1 כוס סוכר ועוד שתי שקיות סוכר וניל.
5 ביצים גדולות.
250 מ"ל שמנת מתוקה/שמנת צמחית.
2 כפות שמן קנולה.
2 כפות דבש/מייפל.
1 כפית אבקת נס קפה רגילה.
1 ורבע כוס אגוזי מלך גרוסים.
2 כוסות קמח תופח
½כפית אבקת אפיה.
ההכנה
- לחמם תנור ל-180 מעלות
- לערבב את הקמח עם האגוזים.
- להכין את העוגה לפי סדר המתכון..
- להקציף
היטב את הסוכר וסוכר הוניל עם ½ כוס שמן עד לקבלת תערובת אחידה
- להוסיף 2 כפות שמן
קנולה.
- להבליע לתערובת ביצה לאחר ביצה עד למקרם של קרם.
- להוסיף את הדבש/מייפל,את השמנת מתוקה/צמחית.
- ובסוף את תערובת הקמח עם האגוזים עד לאיחוד החומרים, ערבוב יתר פוגם במרקם העוגה.
- לשמן תבנית ולצקת את העוגה.
האפיה
לאפות בתנור המחומם כ-50-60 דקות
לאפות עד שקיסם יוצא לח עם מעט פירורים.
כשהעוגה מצננת מעט למרוח מעל או דבש או מייפל ולפזר אגוזים שונים
לאפות בתנור המחומם כ-50-60 דקות
לאפות עד שקיסם יוצא לח עם מעט פירורים.
כשהעוגה מצננת מעט למרוח מעל או דבש או מייפל ולפזר אגוזים שונים
תהנו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה