17.9.15

עוגת אגוזים נמוחה




עוגת אגוזים נמוחה, עם דבש או סרופ מיפל מדהימה בטעם, מתאימה לראש השנה ונהדרת לשבירת צום כיפורים 

דרגת קושי:קלת הכנה
זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפיה: כ- 50-6- דקות

כמות: תבנית 24 או 2 תבניות אינגלישקייק

המצרכים

½ כוס שמן
1 כוס סוכר ועוד שתי שקיות סוכר וניל.
5 ביצים גדולות.
250 מ"ל שמנת מתוקה/שמנת צמחית.
2 כפות שמן קנולה.
2 כפות דבש/מייפל.
1 כפית אבקת נס קפה רגילה.
1 ורבע כוס אגוזי מלך גרוסים.
2 כוסות קמח תופח
½כפית אבקת אפיה.

ההכנה

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות
  2. לערבב את הקמח עם האגוזים.
  3. להכין את העוגה לפי סדר המתכון..
  4. להקציף היטב את הסוכר וסוכר הוניל עם ½ כוס שמן עד לקבלת תערובת אחידה
  5. להוסיף 2 כפות שמן קנולה.
  6. להבליע לתערובת ביצה לאחר ביצה עד למקרם של קרם.
  7. להוסיף את הדבש/מייפל,את השמנת מתוקה/צמחית.
  8. ובסוף את תערובת הקמח עם האגוזים עד לאיחוד החומרים, ערבוב יתר פוגם במרקם העוגה.
  9. לשמן תבנית ולצקת את העוגה.

האפיה
לאפות בתנור המחומם כ-50-60 דקות

לאפות עד שקיסם יוצא לח עם מעט פירורים.

כשהעוגה מצננת מעט למרוח מעל או דבש או מייפל ולפזר אגוזים שונים

תהנו