25.9.15

טארט שוקולד משגע מהיר הכנה

טארט שוקולד שכל כולו הנאה צרופה.
לבצק
200 גר' חמאה/מחמאה חתוכה לקוביות
100 אבקת סוכר
3/4 1 כוסות קמח
¼ כוס קמח שקדים
טיפה מלח
ביצה אחת טרופה
למניעת תפיחת הבצק
חומוס או כול קטנית אחרת עד לכיסוי כול הבצק
הוראות הכנה
  1. במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה, מכנסים לקערה את הקמח, אבקת סוכר ומלח ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים,
  2. מוספים את החמאה הקרה ומעבדים בפולסים עד שנוצרת תערובת פירורית,
  3. מוספים את הביצה ומעבדים ממש בקצרה עד שחלק מהבצק נהפך לכדור,
  4. עוצרים את המיקסר וממשכים לעבד בידיים לכדור כחצי דקה
  5.  עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושולחים למקרר לפחות לשעה (אפשר ורצוי לילה לפני אבל לא חובה)
  6. מוצאים את הבצק מהמקרר מתחילים לרדד אותו עם קמח  מרדדים  בערך 3 ס"מ (אני מרדדת על ניילון ומעל הבצק ניר אפיה)
  7. מורידים נייר אפייה (שומרים את הנייר)מנערים את שאריות הקמח ומעברים את הבצק ישר לתבנית משומנת (הניילון מקל על התהליך )
  8. מקלפים גם את הניילון מיישרים את קצוות הבצק ודואגים שכל הקרעים שנוצרו בבצק יכוסו בעזרת חתיכות בצק שנשאר
  9. דוקרים את הבצק באמצעות מזלג ושלוחים למקפיא לעשר דקות
  10. מחממים תנור לחום 180 מעלות
  11. כעבור 10 דקות מוצאים את הבצק מהמקפיא,
  12. לוקחים את נייר האפייה שהשתמשנו בו מקודם מניחים אותו על הבצק ועל זה קטניות עד לכיסוי הבצק
  13. אופים 15 דקות . מוצאים מורדים את המשקולת את נייר האפייה ואופים עוד 5 דקות עד הזהבה קלה.

למלית שוקולד
1 שמנת מתוקה
250 גר שוקולד מריר50 גר חמאה
2 כפות קקאו
2 כפות דבש
לקישוט
שוקולד לבן מומס
אגוזים
הכנת המלית
  1. בקערה המתאימה למקרו מנחים את השוקולד הדבש והחמאה
  2. מחמים את השמנת המתוקה עם קורט מלח עד סף רתיחה
  3. יוצקים על השוקולד מערבבים עד איחוד
  4. יוצקים את תערובת השוקולד לקלתית

מקררים לילה במקרר.
מעטרים בשוקולד לבן