
טארט
שוקולד שכל כולו הנאה צרופה.
לבצק
200
גר' חמאה/מחמאה חתוכה לקוביות
100
אבקת סוכר
3/4
1 כוסות קמח
¼
כוס קמח שקדים
טיפה
מלח
ביצה
אחת טרופה
למניעת
תפיחת הבצק
חומוס
או כול קטנית אחרת עד לכיסוי כול הבצק
הוראות הכנה
- במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה, מכנסים לקערה
את הקמח, אבקת סוכר ומלח ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים,
- מוספים את החמאה הקרה ומעבדים בפולסים עד שנוצרת
תערובת פירורית,
- מוספים את הביצה ומעבדים ממש בקצרה עד שחלק מהבצק
נהפך לכדור,
- עוצרים את המיקסר וממשכים לעבד בידיים לכדור כחצי
דקה
- עוטפים
את הבצק בניילון נצמד ושולחים למקרר לפחות לשעה (אפשר ורצוי לילה לפני אבל לא
חובה)
- מוצאים את הבצק מהמקרר מתחילים לרדד אותו עם
קמח מרדדים בערך 3 ס"מ (אני מרדדת על ניילון ומעל
הבצק ניר אפיה)
- מורידים נייר אפייה (שומרים את הנייר)מנערים את
שאריות הקמח ומעברים את הבצק ישר לתבנית משומנת (הניילון מקל על התהליך )
- מקלפים גם את הניילון מיישרים את קצוות הבצק
ודואגים שכל הקרעים שנוצרו בבצק יכוסו בעזרת חתיכות בצק שנשאר
- דוקרים את הבצק באמצעות מזלג ושלוחים למקפיא לעשר
דקות
- מחממים תנור לחום 180 מעלות
- כעבור 10 דקות מוצאים את הבצק מהמקפיא,
- לוקחים את נייר האפייה שהשתמשנו בו מקודם מניחים
אותו על הבצק ועל זה קטניות עד לכיסוי הבצק
- אופים 15 דקות . מוצאים מורדים את המשקולת את
נייר האפייה ואופים עוד 5 דקות עד הזהבה קלה.
למלית שוקולד
1 שמנת מתוקה
250 גר שוקולד מריר50 גר חמאה
2 כפות קקאו
2 כפות דבש
לקישוט
שוקולד לבן מומס
אגוזים
הכנת המלית
- בקערה המתאימה למקרו מנחים את השוקולד הדבש
והחמאה
- מחמים את השמנת המתוקה עם קורט מלח עד סף רתיחה
- יוצקים על השוקולד מערבבים עד איחוד
- יוצקים את תערובת השוקולד לקלתית
מקררים לילה במקרר.
מעטרים בשוקולד לבן

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה