מנה זו נוצרה מהצורך לספק מנת דגים שתהיה אהובה גם על אלה שלא אוהבים גפילטע פיש מסורתי , במיוחד עבור אישי ז"ל- הרומני שלא אהב גפילטע. זהו דג ממולא ברוטב חרימה שלמדתי להכין משכנתי. אישי ז"ל נתן למנה את השם גפליטע קיבוץ גלויות.הכנת תערובת הקציצות זהה להכנת הגפילטע פיש המסורתי , רק שפה הקציצות מבושלות ברוטב אדום חריף שאותו תמצאו ברשומה דג חריף בנוסח סבתא מסעודה .
השילוב בין השניים הוליד מנה חדשה שמאד אהובה על ילדי ואישי ז"ל.
מנה זו אני מגישה לעיתים חמה ולעיתים קרה.
בשתי הצורות אהובה על כולם ונאכלת עם הרבה חלה
קיבוץ גלויות |
זמן הכנה: כשעה וחצי
זמן בישול: שעתיים- שעתיים וחצי
מספר מנות: 12 מנות
מצרכים לתערובת הדגים
3 דגי קרפיון נקיים 2 חתוכים לפרוסות ואחד מפולט.(סה"כ כ-4 קג )
מפרדים את בשר הדג מהעור (הכי נוח כשחצי קפוא)
מוצאים את עצמות עד כמה שניתן
טוחנים פעמים
פעם שלישית טוחנים עם
3ביצים קשות
2-3 בצלים
מוספים
כ4 כפות סוכר .
כפית פלפל לבן(חשוב לבן לקבלת קציצות לבנות )
מלח לפי הטעם (בערך 1 כף)
4-5 ביצים טריות
4-6 כפות קמח מצה דק לפעמים יותר (ניתן להחליף בקמח שקדים אבל לא בפרורי לחם)
אני נוהגת לערבב במקסר יד. לקבלת תערובת אורירית וקלה.
התערובת קלה ומעט דביקה להזהר מתוספת יתר של קמח מצה.
מוצאים את עצמות עד כמה שניתן
טוחנים פעמים
פעם שלישית טוחנים עם
3ביצים קשות
2-3 בצלים
מוספים
כ4 כפות סוכר .
כפית פלפל לבן(חשוב לבן לקבלת קציצות לבנות )
מלח לפי הטעם (בערך 1 כף)
4-5 ביצים טריות
4-6 כפות קמח מצה דק לפעמים יותר (ניתן להחליף בקמח שקדים אבל לא בפרורי לחם)
אני נוהגת לערבב במקסר יד. לקבלת תערובת אורירית וקלה.
התערובת קלה ומעט דביקה להזהר מתוספת יתר של קמח מצה.
לבישול הדג ברוטב חריימה חריף
בסיר רחב שמים
2-4 פלפלים אדומים יבשים מתוקים
פלפלים שטה לפי הטעם
על הפלפלים להיות מושרים במים לחצי שעה וחתוכים לחצי ללא הגרעינים
2-4 פלפלים ירוקים חרפים חצואים לאורך ונקיים מזרועונים.
1 חבילה קוסברה קצוצה (לא להתקמצן – הרבה חצי בתחתית וחצי על הקציצות )
10-12 שיני שום גדולות, מקולפות ופרוסות גס
4 גזרים פרוסים(2 בתחתית הסיר ושניים על הקציצות )
מערבבים בקערה
2 כפות פפריקה אדומה בשמן
פפריקה חריפה לפי הטעם
3/4 כוס שמן
נותנים לזה לעמוד כחצי שעה לשקיעת הפפריקה
משתמשים בשמן ללא הפפריקה ששוקעת.
לשמן מוספים
¼ כפית כמון
מלח
¼ כפית כורכום
1 לימון -לפלט מהציפה והקליפה לחתוך לקוביות
2 כוסות מים
להוסיף לסיר מרתיחים את הציר ומתקנת תיבול .
יוצרים מתערובת הדג קציצה אחת קטנטנה ומבשלים בציר של כמה דקות .
טועמים את הקציצה ומתקנים תיבול. לשביעות רצון.
ממלאים את עור הדג בקציצות ומסדרים בסיר בצפיפות בסיר
לפני הנחת שכבה שניה של קציצות מניחים גזר על כל חתיכת דג ממולאת ומפזרים כוסברה .
ממלאים גם את חצאי הראשי הדגים,. במידה ונשארת תערובת מכינים קציצות .
מכסים במים עד כיסוי הדג ולא יותר .מרתיחים ומנמיכים לאש קטנה .
מבשלים כשעתיים וחצי .לפני סוף הבישול טועמים את הציר ומתקנים תיבול.
להגיש קר או חם.
2-4 פלפלים אדומים יבשים מתוקים
פלפלים שטה לפי הטעם
על הפלפלים להיות מושרים במים לחצי שעה וחתוכים לחצי ללא הגרעינים
2-4 פלפלים ירוקים חרפים חצואים לאורך ונקיים מזרועונים.
1 חבילה קוסברה קצוצה (לא להתקמצן – הרבה חצי בתחתית וחצי על הקציצות )
10-12 שיני שום גדולות, מקולפות ופרוסות גס
4 גזרים פרוסים(2 בתחתית הסיר ושניים על הקציצות )
מערבבים בקערה
2 כפות פפריקה אדומה בשמן
פפריקה חריפה לפי הטעם
3/4 כוס שמן
נותנים לזה לעמוד כחצי שעה לשקיעת הפפריקה
משתמשים בשמן ללא הפפריקה ששוקעת.
לשמן מוספים
¼ כפית כמון
מלח
¼ כפית כורכום
1 לימון -לפלט מהציפה והקליפה לחתוך לקוביות
2 כוסות מים
להוסיף לסיר מרתיחים את הציר ומתקנת תיבול .
יוצרים מתערובת הדג קציצה אחת קטנטנה ומבשלים בציר של כמה דקות .
טועמים את הקציצה ומתקנים תיבול. לשביעות רצון.
ממלאים את עור הדג בקציצות ומסדרים בסיר בצפיפות בסיר
לפני הנחת שכבה שניה של קציצות מניחים גזר על כל חתיכת דג ממולאת ומפזרים כוסברה .
ממלאים גם את חצאי הראשי הדגים,. במידה ונשארת תערובת מכינים קציצות .
מכסים במים עד כיסוי הדג ולא יותר .מרתיחים ומנמיכים לאש קטנה .
מבשלים כשעתיים וחצי .לפני סוף הבישול טועמים את הציר ומתקנים תיבול.
להגיש קר או חם.
טיפים
*ניתן להכין רק קציצות ולוותר על המילוי
טעים ביותר ביום המחרת.
*לרב אני מכינה כמות גדולה של גפילטע המסורתי ומשאירה חלק מהתערובת להכנת הגפילטע חריימה.
*נשמר מכוסה עד ארבעה ימים בקרור
טעים ביותר ביום המחרת.
*לרב אני מכינה כמות גדולה של גפילטע המסורתי ומשאירה חלק מהתערובת להכנת הגפילטע חריימה.
*נשמר מכוסה עד ארבעה ימים בקרור
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה