12.9.15

צימעס-גזר ופירות יבשים

כשאמי טעמה מהצימעס שהכנתי השנה יצאה מפיה קריאת התפעלות: 'השנה הכנת בדיוק כמו של דודה בלה''
דודה בלה אינה קרובת משפחה היא דודה של כבוד.
דודה בלה ודוד אפרים ז"ל  היו ניצולים שהגיעו 'משם' לאחר השואה, ישר לצריף בחצר של סבי בשכונת התמונים נווה שלום שבנתניה,  בינם בני נולד על סיפון הספינה הרעועה שעליה פיקד אבי ז"ל, שהביא אותם מאיטליה לישראל אולם נתפסה ע"י הברטים והם שהו בקפרסין, אבי עזר בלדתו של בנם והתיידד מאד עם המשפחה .
לימים הגיע לבקרם בביתם הכיר את אמי ותוך שלושה חודשים נשאו ...
מדודה בלה למדנו את סודות המטבח המזרח ארופאי, כבר הבאתי את המתכון שלה ל'קניידלך' הגפילטעפיש שלי הוא מזיכרון הגפילטע שלה, וגם כשאני מכינה מיני קוגל משאריות ה'לוקשין' (אטריות) עם  צימוקים מעט סוכר במחבת זהו זיכרון ילדות מבקורי אצלה.
לא הצלחתי לשחזר את טעם סלט המיונז שלה שהיה מוגש על פנכה אלפסה מרוח במיונז ועליו פתיתי חלבון מהביצה הקשה- כשלג ומעוטר במעט זיתים, ירק ורצועות פלפל אדום כפרחים תמיד אמרה 'זה כמו הר שלג משם'..
לקבל מאמא מחמאה שהצ'מיעס בדיוק כמו של דודה בלה  WOW...
דודה בלה היתה בוחרת גזר בעובי אחיד של 2 ס"מ
משתמשת רק בחלק הרחב(הצר הלך למרק)
פורסת לפרוסות של 2 ס"מ לערך והיתה מגלפת את הגזר ומעגלת מעין כדורים של 2 ס"מ.
 אני בעצלותי משתמשת בגזר גמדי קלוף


ועכשיו תחלאס למתכון

400 גר' גזר גמדי שטוף במים חמימים (פשוט קל יותר לשימוש)
3 כפות דבש /סילאן
2 כפות סוכר
½ כפית קנמון
1 כוס מיץ תפוזים
להביא להרתחה ולהוסיף
100 גר' שזיפים
50 גר' משמשים מיובשים (אופציוני)
לבשל כ-50 דקות מדי פעם לבחוש,
אם יש צורך להוסיף מים רותחים
לטעום ואם מתוק מדי לשים מעט לימון.
להוסיף
50 גר אגוזי מלך  קצוצים גס (אופציוני)
ולבשל עוד כעשר דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה