8.4.15

פאו-קאיי חמוצים אסייתים ממכרים


אוהבת בירקות מוחמצים בטעם חמוץ מתוק ובגיעות עדינות של חריפות. שנים שהייתי קונה אצל בחורה סינית שטפלה בקשישה, עד שזו נאלצה לעזוב את הארץ. אומנם במסעדות האסיתיות זה מוגש
אבל לא באותה האיכות ,התגעגעתי לטעם של החמוצים שלה.העולם קטן, ובפייסבוק מצאתיה ובקשתי מתכון היא הסברה לי שכל מרכיבי הטעם נבנים מהמרינדה שיוצקת על הירקות.
את המרינדה יש להכין יום מראש למיזוג טעמים מושלם (אני ישראלית ממהרת חכיתי שעה והכנתי)
את הירקות(למעט המלפפון) היא נוהגת לעסות עם המרינדה דקות ממושכות היא מספרת שהיתה מכינה עם חומץ אורז עדין אבל בישראל העדיפו הלקוחות עם חומץ הדרים ..עוד מספרת שהם נוהגים לפזר שומשום רצוי שחור בהגשה . לא ניסתי.
חברים, זה טעים בטירוף . מומלץ לכל.


המרינדה 

1 כוס חומץ הדרים (לא סנטטי!!)
3/4 כוס סוכר( לסוכרתיים - אפשר תחליפים או סטויה נוזלית)
3 כוסות מים
3 כפיות מלח
שורש ג'נג'ר טרי פרוס דק לפי הטעם (כ6-8 פרוסות
לחמם בסיר עד המסת הסוכר
להכין כשעה מראש למיזוג הטעמים 
הירקות שאני הוספתי (לצנצנת 4 ליטר) 

½ כרוב פרוס
½כרובית מופרדת לפרחים ומושרת רבע שעה במים רותחים,
5 גזרים פרוסים (אפשר ג'וליאנים או מגוררים גס)
4 פלפלים צבעוניים פרוסים לרצועות
1-6 פלפלים חריפים פרוסים לרצועות
6 מלפפונים פרוסים בקליפתם

**ניתן להוסיף גבעולי סלרי, קולורבי, צנון גדול, צנוניות חתוכות לרבעים, לפת.

ההכנה 

להניח את הירקות בקערה גדולה  למעט המלפפונים
לחמם את המרינדה ולצקת על הירקות
ולעשות מסג' מפנק לירקות  לספיגת טעמים
להוסיף
1-½ כוס רוטב צ'לי מתוק או חריף 

להוסיף מלפפונים ולערבב
לסדר בצפיפות בצנצנת לצקת את הרוטב
ניתן לאוכל מיד אבל למחרת זה  הרבה יותר טעים
נשמר במקרר לתקופה ממושכת.

4 תגובות: