בעבר אכלתי פיצה שוקולד שגורד עליה מעט שוקולד, לא הבנתי על מה התלהבות עד שהכנתי את המתכון של חברת כרמית (מתכון עדי דב)
פיצה שוקולד ב- 3 צבעים עם טבלאות שוקולד אגו
צילום: גלי איתן |
פשוט פצצת שוקולד אכותית
מצרכים לבצק
500 גר קמח
2 כפיות של שמרים יבשים
1 כפית סוכר
¾ כפית מלח
50 גר׳ חמאה מומסת
⅓ 1 כוס מים חמימים
לציפוי
1 טבלת שוקולד אגו לבן
1 טבלת שוקולד אגו חלב
1 טבלת שוקולד אגו מריר מעולה 60% מוצקי קקאו
שבבי קוקוס
1 בננה
חופן אגוזי לוז קצוצים
ההכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, שמרים, סוכר ומלח.
- מוסיפים את החמאה המומסת וכמחצית מכמות המים ומתחילים
ללוש עם וו לישה.
תוך כדי לישה מוסיפים את המים עד שהבצק נפרד מדפנות המיקסר.
לשים כ-10 דקות הבצק צריך להיות רך וקל לעבודה. - מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול (אפשר לחלק את
הכמות לשתי פיצות בינוניות).
- מעבירים לתבנית אפייה ומקפלים כלפי מעלה את השוליים של
הבצק כדי למנוע את נזילת השוקולד.
- מורחים על גבי הבצק את השוקולד למריחה ומכניסים לתנור
שחומם מראש ל200 מעלות.
- בזמן שהבצק בתנור, חותכים את טבלאות השוקולד לקוביות ואת
פרוסות הבננה לעיגולים.
- כאשר הבצק אפוי ושחום מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את השוקולד, את פרוסות הבננה, שבבי הקוקוס ואגוזי הלוז
הרבה קלוריות. תהני
השבמחקאני רק הסנפתי, הנכדים אכלו ואהבו.
מחק