3.7.19

מתכון בריא - מרקי מיסו

פירוש המילה מיסו (Miso )  הוא "מקור הטעם". מי = מקור, סו = טעם.המיסו הוא משחה העשויה מפולים (סויה,שעורה או אורז) בתוספת מלח ושמרי קוג'י, את המשחה מתסיסים במשך מספר חודשים ולפעמים אפילו שנים בחביות עץ אטומות. מקורו בסין והוא מיוצר ביפן בכמה סוגים ומגיע מכמה אזורים שונים כמו אוסקה, טוקיו וכו'.
המיסו נחשב למזון על ועשיר מאוד במינרלים ובחומרי תסיסה חשובים לגופינו.
 סגולותיו הרפואיות רבות ויש הטוענים שהוא הסוד של היפנים לאריכות ימים. הוא עשיר באנזימים חיים ולכן נחשב לקל ומועיל לעיכול, הוא מכיל חומצות אמינו, ממיס כולסטרול, מונע התקשות עורקים, מזין את העור ואת הדם, תומך לבניית רקמות תאים ועור.ביפן נהוג לשתות מרק מיסו בבוקר ולפתוח כל ארוחה במרק המכיל מיסו.
קשה היה למצוא בארץ מיסו אכותי, לאחרונה החלה חברת ימה וקדמה החלה ליבא מוצרים של חברת Horaiya, מפעל משפחתי קטן שמיצר מעל 100 שנים קו מוצרים מצומצם ואיכותי , ולמי שחשוב לכל מוצרי החברה יש תעודת כשרות. במטבחי המיסו משמש כתחליף לאבקת מרק, ממיסה כף מיסו במעט מים ומוסיפה למרק לקראת סיום הבישול, במידת הצורך מוסיפה עוד. 
המיסו מגיע כמיסו לבן או אדום
 

נאן דשי מיסו לבן Nen Densho Misoמופק מפולי סויה  שהתבגרו ומאורז.
זהו מיסו מושלם עבור טעמים פיוז'ן ומטבחים יצירתיים.

או מיסו כהה
קוגי סאן מיסו  Kojiyasan’s Misoמיסו Kojiyasan עשוי מפולי סויה מקולפים, ומפיק צבע מוזהב חי. מיסו זה מתאים למרק מיסו ירקות ולמרמלדות.

מרק כדורי מיסו

את המרק למדתי להכין מMisaki Tanida האחראית לפיתוח יחסי המסחר הבינלאומיים של חברת Horaiya, אילו כדורי מיסו, אשר במגע עם מים רותחים הופכים למרק מיסו.
אפשר להכין כמות גדולה של  כדורים ולשמור במקפיא עד חודש ימים, ובכל פעם שחשקה נפשכם במרק להוציא מהמקפיא ולצקת מים רותחים ויש מרק טעים.

מצרכים (לכדור אחד. ניתן להכפיל לפני כמות הכדורים)

אופציה 1: כדור ממיסו לבן – 25 גרם מיסו לכדור
אופציה 2: כדור ממיסו אדום – 33 גרם מיסו לכדור
קורט אבקת דשי

לציפוי אחד או יותר מהצעות 

מעט תרד קצוץ
מעט בצל ירוק קצוץ
מעט אצות וואקמה
מעט שומשום לבן
מעט שומשום שחור

הכנת כדור המיסו
  • לוקחים את כמות המיסו הדרושה לכדור ומערבבים עם הדשי.
  • יוצרים צורה של כדור ומגלגלים בתוספות (שומשום, תרד, בצל, וואקמה)


הכנת המרק
  • שמים את הכדור בקערת מרק
  • שופכים 330 מ"ל מים רותחים.
  • מערבבים ומתמכרים לטעם נפלא של המרק

עוד מרק שאני מכינה עם מיסו הוא מרק ירקות שהמיסו מעשיר טעמו

מצרכים

2 ענף סלרי קצוצים1 כוס כרישה החלק הלבן קצוץ דק 1 גזר מגורר גס1 בצל קצוץ דק

1 כפית שמן
3-4 כפות מיסו (רצוי כהה)5 כוסות מים
3 כפות אצות וואקמה (אופציונלי- מוסיף המון)

אופציות לתוספת

כ200 גר' חזה עוף חתוך לקוביות מוקפץ
כ 300 גר' קוביות טופו

לעיטור 

מעט בצל ירוק
טבעות צ'ילי אדום טרי(אופציונלי)

ההכנה


  1. מאדים בשמן את הירקות על אש קטנה(ללא האצות)
  2. מוספים מים ומביאים לרתיחה 
  3. מבשלים כ-20 עד ריכוך מלא של הירקות
  4. טוחנים במוט בלנדר או מעבד מזון 
  5. מוספים את המיסו, מרתיחים ומבשלים חמש דקות תוך כדאי ערבוב
  6. מוספים את התוספת שבחרנו (לא חובה)
  7. מבאים לרתיחה, טועמים ומשפרים טעמים
מגשים בקערת מרק כשמעל פרוסות בצל ירוק טרי וטבעות צ'ילי.

את כל המוצרים ניתן לרכוש דרך האתר של חברת ימה וקדמה
מתכונים נוספים עם מוצרי חברת הוריה ניתן למצוא באתר שלהם

תגובה 1: