האיש חובב פיצה דקה, דקה וקריספית, כזו שבכל ביס מרגישים גם את הבצק הקרנצ'י, את הגבינה וגם את המרכיבים האחרים. ששום דבר לא הרבה בה - שכבה דקה של בצק, רוטב בצל שום ועגבניות טריות שלא מציף, מעט מוצרלה המפוזרת בשיכבה דקה פה ושם, מעט בולגרית מעולה וירקות, בכל ביס מגוון טעימים שונה שמשלים זה את זה ויחודיים לאותו הביס
תשכחו מכל בצקי הפיצות שהכנתם עד היום זהו בצק שונה לחלוטין, הוא עשוי עם מעט מאד מים, ופה אני משתמשת בהתפחה כפולה והבצק לא מוכפל בהתפחה אלו פי שלושה!!!
אפיית הפיצה היא מאד מהירה - 8 דקות בחום גבוה 220-250, כאשר התנור לוהט (מנורת בקרת הטמפרטורה מכובת) ניתן לאפות בתבנית אפיה
לוהטת הפוכה ( מחמים בתנור ומגלישים את הפיצה לתבנית הלוהטת מבלי להוציאה מהתנור) אבל אין ספק שאפיה על אבן שמוט מטיבה עם הפיצה.
את הפיצה מכנסים לתנור בעזרת קרש יעודי כמו בפצריות, אני נוהגת להניח נייר אפיה תחת לפיצה ואופה על נייר האפיה עם אבן שמוט או בתבנית לוהטת הפוכה.
תשכחו מכל בצקי הפיצות שהכנתם עד היום זהו בצק שונה לחלוטין, הוא עשוי עם מעט מאד מים, ופה אני משתמשת בהתפחה כפולה והבצק לא מוכפל בהתפחה אלו פי שלושה!!!
אפיית הפיצה היא מאד מהירה - 8 דקות בחום גבוה 220-250, כאשר התנור לוהט (מנורת בקרת הטמפרטורה מכובת) ניתן לאפות בתבנית אפיה
אבן שמוט |
את הפיצה מכנסים לתנור בעזרת קרש יעודי כמו בפצריות, אני נוהגת להניח נייר אפיה תחת לפיצה ואופה על נייר האפיה עם אבן שמוט או בתבנית לוהטת הפוכה.
קרש יעודי אני נוהגת להניח עליו נייר אפיה |
יש לאכול מיד עם הוצאתה מהתנור אחרת מאבדת מטעמה ואיכותה, מי שמכין לא עוזב את התנור,לא כולם אוכלים יחד, כמו שציינתי אסור לפיצה להתקרר...
המתכון הוא עבור ארבע פיצות אישיות גדולות. יש לזכור שהבצק לא תופח באפיה רק מקבל מעט כיסי אויר
בנוסף, אני מקפיא את הבצק מרודד אפוי (חצי אפיה כארבע דקות)או שלא שיהיה לי להכנה מהירה לאורחי פתע או לארוחת ערב מהירה (ולכן אני מכינה בשלוש נגלות את הבצק אם כבר לכלכתי שיהיה גם לעתיד..)
לבצק עבור ארבע פיצות אישיות גדולות
½ קג קמח (עדיף קמח פיצה/פוקצה)
1 כף שטוחה של שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
1 כוס מים
½1 כפיות מלח אטלנטי דק
3 כפות שמן זית איכותי(הקפידו על הטוב ביותר זהו התיבול של הבצק)
קמח פיצה |
1 כף שטוחה של שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
1 כוס מים
½1 כפיות מלח אטלנטי דק
3 כפות שמן זית איכותי(הקפידו על הטוב ביותר זהו התיבול של הבצק)
ההכנה
אני לשה במקסר אבל אין ספק שניתן ללוש ביד, זמן הלישה ארוך והקפידו על כך
- לערבב בספל את השמרים הסוכר ורבע כוס מים להניח בצד עד התססת השמרים
- לערבב בקערת המקסר קמח ומלח במשך 2-3 דקות
- ליצור גומה במרכז הקמח לצקת לתוכה את השמרים ויתרת המים
- וללוש במשך עשר דקות(בלי השמן זו לא טעות) הבצק מאד יבש וקשה, וזה בסדר!!
- לשטח מעט בקערת המקסר לכסות במגבת ולהמתין חמש דקות,
- לצקת את השמן על הבצק ולקפל צדדים כלפי המרכז
- ללוש את הבצק במיקסר או ביד במשך כ-6-8 דקות עד שהשמן נטמע בתוך הבצק, הבצק אחיד קשה ומבריק, הקערה או משטח העבודה יבשים ונקיים משאריות בצק
- להתפיח מכוסה בנילון נצמד עד שתופח פי שלוש כשעתיים
- מוצאים את האויר מהבצק ומתפחים שוב עד פי שלוש
הרוטב
2 עגבניות אדומות (רצוי מגי)
1 כף רסק
1 בצל
4 שיני שום
1 כף רסק
1 בצל
4 שיני שום
חופן עלי בזיליקום וארגנו קצוצים( לחלופין כפית בזילקום יבש)
½ כפית מלח
½ כפית מלח
ההכנה
במעבד מזון לערבב את כל החומריםלחלופין
לגרד על פומפיה גסה את העגבניות והבצל
לכתוש שום ולהוסיף את יתר המרכיבים, לערבב.
תוספות לדוגמה (לא הכל בבת אחת)
- 200-300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- זיתים מגולענים
- גבינה בולגרית
- גבינת פרמועז
- כרעי כדורי מוצרלה
- נקניק יבש (מומלץ פפרוני)
- ירקות אנטיפסטי ( קישואי זוקיני חתוכים לעובי 1 ס"מ, חצילון פרוס לעובי 1 ס"מ, בטטה פרוסה לעובי 1.2 ס"מ, גזר קלוף חתוך למטבעות דקות, בטטה קטנה פרוסה בעובי ½סמ אפויים בשמן זית ותבלינים כ45 דקות)
- פלפל אדום/כתום, חתוך לרצועות/ קוביות, קלוי או טרי
- פלפל חריף נקי מחרצנים וחתוך לפרוסות
- פלפל שיפקה חתוך לפרוסות
- גרגרי תירס מהקפאה או שימורים
- עגבניות שרי חתוכות לפרוסות/רבעים
- פטריות שמפניון/פורטבלו ללא הרגל פרוסות לעובי ½ ס"מ
- אנשובי קצוצים (ניתן להשרות במעט חלב להקטנת המליחות)
- קונפי שום
- עגבניות מיובשות בשמן
- עלי בזיליקום טריים שלמים לפזר מעל כל הכבודה
הרכבת הפיצות
- מחממים את התנור לחום מירבי עם אבן שמוט בתוכו או תבנית הפוכה
ניתן למלא ולגלגל שוליים - מחלקים את הבצק התפוח ל4 או יותר(קטנות 6) חלקים שווים
- על נייר אפיה מרדדים כדור בצק לעלה דק
- מעבירים את העלה לקרש יעודי או לתחתית של תבנית הפוכה (אשר תקל על העברת הפיצה לאבן השמוט בתנור)
- מפזרים 1-2 כפות רוטב על הפיצה (לא להציף את הפיצה ברוטב שירטיב את הבצק)
- מסדרים את התוספות שנבחרות
- מפזרים כחצי חופן גבינת מוצרלה מגוררת. לא הרבה מדי אנחנו רוצים להרגיש את טעם התוספות
- מסדרים את התוספות שבחרנו
- מעבירים לתנור ואופים במשך 8 דקות עד ששולי הפיצה מתחילים להשחים. אני אוהבת שהקצוות נשרפים מעט
- מוצאים בעזרת הקרש היעודי או ניר האפיה
- חותכים לארבע/ שש עם גלגלת חיתוך
- מעבירים לצלחת הגשה.
מוגשת לשולחן על נייר האפיה |
טליטיפ
- התוספת האהובה עליי לפיצה - סלט ישראלי
- לאירוח ממולץ להכפיל ולשלש את הבצק-אישית מכינה כל כמות בנפרד בגלל שהמיקסר שלי מתקשה ללוש כמות גדולה (הגיע הזמן לשדרג)
- לילדים הכינו פיצות קטנות יותר, קשה להם לחלוק ולקבל בטעימים שלא בחרו
נראה טוב, אתמול ראיתי פיצה מכרובית באחד הערוצים. מעניין לא פחות.
השבמחקאני מכינה פיצה כרובית היא מעולה
מחקhttps://taly60.blogspot.com/2018/11/blog-post_22.html?m=1