18.7.19

קוקטליים לערבי קיץ חמים


אין כמו קוקטייל טוב בערב קיץ חמים אני נוהגת להכין מספר קוקטליים שונים, אבל  אבל רשת BBB והפתיעה אותי, היא החלה להגיש בכל מסעדות ברשת מבחר קוקטיילים מרעננים  ומפתיעים לקיץ

צילום אפיק גבאי
לרגל השקת הקוקטיילים מגישה הרשת מתכונים להכנת קוקטייל מלבי, קוקטייל עם אופי וטעם ישראלי אמיתי, על בסיס אוזו 12 ובשילוב טעמי אבטיח. מומלץ להגיש בכוס היי בול עם 2 עלי בזיליקום לקישוט.
לקוקטייל חגיגי ומיוחד של תות שמפיין.  מתאים למאורע חגיגי או לאירוח  חורפי.

קוקטייל מלבי 
צילום: גליה אבירם

המצרכים
50 מ"ל אוזו 12
25 מ"ל מונין אננס
15 מ"ל מונין למון גראס
40 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
20 מ"ל מונין אבטיח
לקישוט – עלי בזיליקום
ההכנה

  1. להכניס את כל המרכיבים, מלבד המונין אבטיח  לשייקר עם קרח.
  2. לשקשק במרץ.
  3. למזוג לכוס היי בול משוננת מלאה בקרח כתוש גס. להשלים עם מונין אבטיח במזיגה איטית מעל קוביות הקרח (בכדי שיצוף)
  4. לקשט כל כוס עם 2 עלי בזיליקום

קוקטייל תות שמפין של רשת BBB

מצרכים למנה 1

15 מ"ל סירופ מונין תות
15 מ"ל סאואר מיקס
180 מ"ל קאווה צינזאנו
2 תותים שטופים – אחד חתוך לרבעים, השני על שפת הכוס לקישוט.

ההכנה
  1. מוזגים את סירופ המונין לכוס שמפנייה.
  2. מוסיפים את הקאווה.
  3. חותכים את התותים לרבעים ומניחים בתחתית הכוס.
  4. את התות השלם חותכים בתחתיתו לחצי, כמעט עד הסוף ושמים אותו על שפת הכוס לקישוט. 


אני אוהבת להכין קוקטייל עם ענבים ואוזו לימון

מצרכים
מיץ מ 10 ענבים מעוכים ומסוננים
¼ כוס אוזו לא מסונן של ימה וקדמה
כף מיץ לימון
1-2 כפות סירופ סוכר ( ½ כוס מים חצי כוס סוכר מבושל עד סמיכות)
עלי נענע שטופים
6 ענבים חצויים
4 ענבים קפואים
½ כוס ספרייט
ההכנה
לערבב בשייקר את כל הנוזלים( למעט הספרייט)
להניח בכוס את הענבים והנענע
למזוג את המשקה לכוס ארוכה וצרה
להוסיף ספרייט
להגיש עם קש

סנגריה תפוחי פינק ליידי ואננס

משקה נפלא שאני לרב מכינה בקערת פונש לאירוח קיצי
המצרכים
1 בקבוק יין לבן(השתמשתי בשרדונה)
הוסף כיתוב
250 מ"ל ודקה (אבסלוט)
½ כוס סירופ מייפל מדולל בכוס מיץ תפוזים
1 תפוח פינק ליידי חתוך לקוביות
1 כוס קוביות אננס משומר
½ כוס מיץ מהשימורי האננס
½ כפית צ'לי גרוס/ טבסקו
ההכנה 

לערבב הכל בקערת פונש ולניח לקירור של שעתיים לפחות.
לפני ההגשה להוסיף 
1 ליטר אורנג'דה/מרינדה


ליקר לימונצ'לו


1 צנצנת גדולה של בנפח של 2 ליטר
5 לימונים ( קליפות מ 5 לימונים)
1 בקבוק וודקה (ליטר)
½ 1 כוס סוכר
3 כוס מים
בקבוקי זכוכית לאיכסון
ההכנה

  1. בעזרת קולפן תפוחי אדמה מקלפים שכבה דקה מאוד מהקליפה של הלימון, להשתדל ללא הלבן.
  2. את הקליפות מניחים בצנצנת ומוסיפים את הוודקה.
  3. אוטמים חזק ומניחים למשך חודש במקום קריר. (פעם בכמה ימים רצוי לנער את הכלי).
לאחר חודש מכינים את הסירופ
  1. מרתיחים מים ןמוספים סוכר
  2. מבשלים תוך ערבוב עד קבלת סירופ סמיך 
  3. מקררים את הסירופ 
  4. מסננים את הוודקה עם קליפות הלימון לתוך קערה
  5. מערבבים את הסירופ והוודקה המוכנה
  6. מומלץ להוסיף את הסירופ בהדרגה תוך טעימה לקבלת הטעם הרצוי לכם 
מוזגים אות הלימונצ'לו המוכן לבקבוקים
את הבקבוקים יש להניח במקפיא למשך יומים למיזוג טעמים ורק לאחר מכן להתחיל לשתות 

שותים קר מאד ישר מהמקפיא

אין תגובות:

פרסום תגובה