צילום אפיק גבאי |
לקוקטייל חגיגי ומיוחד של תות שמפיין. מתאים למאורע חגיגי או לאירוח חורפי.
50 מ"ל אוזו 12
25 מ"ל מונין אננס
15 מ"ל מונין למון גראס
40 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
20 מ"ל מונין אבטיח
לקישוט – עלי בזיליקום
ההכנה
ההכנה
- להכניס את כל המרכיבים, מלבד המונין אבטיח לשייקר עם קרח.
- לשקשק במרץ.
- למזוג לכוס היי בול משוננת מלאה בקרח כתוש גס. להשלים עם מונין אבטיח במזיגה איטית מעל קוביות הקרח (בכדי שיצוף)
- לקשט כל כוס עם 2 עלי בזיליקום
קוקטייל תות שמפין של רשת BBB
מצרכים
למנה 1
15
מ"ל סאואר מיקס
180
מ"ל קאווה צינזאנו
2
תותים שטופים – אחד חתוך לרבעים, השני על שפת הכוס לקישוט.
ההכנה
- מוזגים את סירופ המונין לכוס שמפנייה.
- מוסיפים את הקאווה.
- חותכים את התותים לרבעים ומניחים בתחתית הכוס.
- את התות השלם חותכים בתחתיתו לחצי, כמעט עד הסוף ושמים אותו על שפת הכוס לקישוט.
אני אוהבת להכין קוקטייל עם ענבים ואוזו לימון
מצרכיםמיץ מ 10 ענבים מעוכים ומסוננים
¼ כוס אוזו לא מסונן של ימה וקדמה
כף מיץ לימון
1-2 כפות סירופ סוכר ( ½ כוס מים חצי כוס סוכר מבושל עד סמיכות)
עלי נענע שטופים
6 ענבים חצויים
4 ענבים קפואים
½ כוס ספרייט
ההכנה
לערבב בשייקר את כל הנוזלים( למעט הספרייט)
להניח בכוס את הענבים והנענע
למזוג את המשקה לכוס ארוכה וצרה
להוסיף ספרייט
להגיש עם קש
סנגריה תפוחי פינק ליידי ואננס
משקה נפלא שאני לרב מכינה בקערת פונש לאירוח קיציהמצרכים
1 בקבוק יין לבן(השתמשתי בשרדונה)
הוסף כיתוב |
½ כוס סירופ מייפל מדולל בכוס מיץ תפוזים
1 תפוח פינק ליידי חתוך לקוביות
1 כוס קוביות אננס משומר
½ כוס מיץ מהשימורי האננס
½ כפית צ'לי גרוס/ טבסקו
ההכנה
לערבב הכל בקערת פונש ולניח לקירור של שעתיים לפחות.
לפני ההגשה להוסיף
1 ליטר אורנג'דה/מרינדה
ליקר לימונצ'לו
1 צנצנת גדולה של בנפח של 2 ליטר
5 לימונים ( קליפות מ 5 לימונים)
1 בקבוק וודקה (ליטר)
½ 1 כוס סוכר
3 כוס מים
בקבוקי זכוכית לאיכסון
ההכנה
- בעזרת קולפן תפוחי אדמה מקלפים שכבה דקה מאוד מהקליפה של הלימון, להשתדל ללא הלבן.
- את הקליפות מניחים בצנצנת ומוסיפים את הוודקה.
- אוטמים חזק ומניחים למשך חודש במקום קריר. (פעם בכמה ימים רצוי לנער את הכלי).
- מרתיחים מים ןמוספים סוכר
- מבשלים תוך ערבוב עד קבלת סירופ סמיך
- מקררים את הסירופ
- מסננים את הוודקה עם קליפות הלימון לתוך קערה
- מערבבים את הסירופ והוודקה המוכנה
- מומלץ להוסיף את הסירופ בהדרגה תוך טעימה לקבלת הטעם הרצוי לכם
את הבקבוקים יש להניח במקפיא למשך יומים למיזוג טעמים ורק לאחר מכן להתחיל לשתות
שותים קר מאד ישר מהמקפיא
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה