28.2.19

קציצות חוביזה טבעוניות


ח'וביזה –  ועכשיו העונה ואנחנו חוגגים!!!
ח'וביזה - החלמית בר גדלה עכשיו בשפע, בצידיי הדרכים ובשדות אני בוחרת לקטוף רחוק מהכבשים בשדות, בלי פיח המכוניות. לחוביזה יתרונות בריאותים רבים 

הפעם אספתי נוסף לחוביזה עלי סרפד והכנתי קציצות. 
זהו מתכון שבכל גן ילדים מכינים. הפעם מביאה את הגרסה הטבעונית שמשמרת על ערכי הירק ומוסיפה לעלי החוביזה גם סרפד

המצרכים
4 כוסות עלים וגבעולים של חוביזה (גם גבעולים עבים ובשרניים)
1 כוס עלי סרפד (אפשר גם גבעולים)
בצל לבן או סגול
כ1-½ כוס קמח חומוס
½-¼ כוס טחינה גולמית מלאה
מלח ופלפל שחור
ההכנה
  • טיפול בסרפד (מומלץ עם כפפות): יש להשרות מים רותחים לסנן ושוב לצקת מים רותחים להסרת העיקצוץ 
  • טיפול בעלי ח'וביזה: טובלים את החוביזות בקערת מים, מוציאים מיד ומסננים (אין צורך לחלוט). חוזרים על התהליך במידת הצורך. 
  • את עלי הסרפד ועלי הח'ביזה יש לסנן וליבש  מומלץ לייבש במייבש חסה
  • הערה: הסרפדים מאבדים מצריבתם לאחר השטיפה וניתן לגעת בהם בידיים חשופות

הכנת הקציצות
    1. קוצצים דק את החוביזות והסרפדים  סרפדים ומעבירים לקערה
    2. קוצצים את הבצל (לסוגיו) לקוביות, מטגנים במחבת עם מעט שמן תוך כדי ערבוב עם כף עץ עד להתרככות (כמעט מלאה) על אש בינונית -גבוהה. להוסיף מים במידת הצורך, תוך כדי הטיגון/ אידוי.
    3. מוסיפים את החוביזות והסרפדים הקצוצים ו"מטגנים" (שוב, ללא שמן, מוסיפים מעט מים לפי הצורך) תוך ערבוב, זמן קצר ככל הניתן ומסירים מן האש מייד עם ההתרככות (במחבת עם תחתית כבדה, די ב-2 דקות). משהים בצד לצינון.
    4. מוסיפים לסיר/ מחבת, לסירוגין, קמח חומוס (שסופג את הרטיבות הקלה של הצמחים המאודים) ומעט טחינה גולמית מהולה במים שמשמשת כגורם שמאחד את העיסה, תחליף לביצים, וגם מעשירה מאד את הטעם.
    5. "מעסים" עם הידיים עד ליצירת כדור ירוק גדול, יציב דיו כדי ליצור ממנו קציצות.
    6. מניחים נייר אפייה על תבנית ומשמנים, מחממים תנור לחום בינוני.
    7. יוצרים מהעיסה כדורים, צרים מהן קציצות
    8. מניחים על נייר אפיה משמנים את הקציצות בעזרת מברשת תבולה בשמן זית
    9. אופים בתנור עד להשחמה קלה כ20 דקות ואז הופכים ואופים עוד כרבע שעה  

    שדות חוביזה
    הערה:
    הקציצות עשירות מאד בטעמן ללא כל תיבול נוסף. מומלץ להכין אותן בפעם הראשונה באופן זה, כדי להרגיש את הטעמים ה"טבעיים" והמיוחדים של צמחי-הבר. כמובן שניתן להכין גרסאות מתובלות כיד הדמיון.
    תהנו


    אין תגובות:

    פרסום תגובה