צילום: סיגל לדנהיים
|
לתבשיל עדשים
1 כוס עדשים שחורות (250גר׳) מושרות במים פושרים לשלוש שעות
2 גזרים בינוניים קצוצים דק
1 בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות או מגורדות
6-8 עגבניות שרי תמר
1 כפית שטוחה כמון
1 כפית שטוחה פפריקה
2 כפות שמן זית
מלח ים
פלפל שחור
הכנת התבשיל
- מחממים בסיר את שמן הזית
- מוסיפים את הבצל כשהשמן חם מאדים כשלוש דקות
- מוסיפים את הגזר הקצוץ ומערבבים.
- מתבלים בכמון, פפריקה ושום ומערבבים.
- מוסיפים מלח, פלפל ועגבניות מערבבים.
- מבשלים לרוטב סמיך כ5-8 דקות
- מוסיפים את העדשים המושרות והמסוננות
- מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לגובה שני ס״מ מעל התבשיל שבסיר.
- מבשלים על אש בינונית בסיר פתוח ומערבבים מפעם לפעם.
- התבשיל מוכן כשהעדשים מתרככות אבל יש להזהר מהפיכתן לרביכה והמים נספגים לגמרי
לטחינה
צילום: סיגל לדנהיים
צילום: סיגל לדנהיים
1 כוס טחינה מעולה של אחוה
3/4 כוס מים
מיץ לימון לפי הטעם
מלח ים לפי הטעם
ערימת עגבניות שרי קצוצות דק דק
הכנת הטחינה
מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת טחינה שלא תהיה יבשה או נוזלית מדי.
לסלט
צרור גדול של כוסברה טרייה, שטופה
וסחוטה מהמים
1 בצל בינוני
½ לימון
1 כפית שטוחה מלח ים
שמן זית
הכנת הסלט
- קוצצים דק את הכוסברה והבצל
- מוסיפים שמן זית בנדיבות
- סוחטים חצי לימון ומוסיפים את המלח
הרכבת המנה בצלחת
- בצלחת הגשה יפה יוצקים כמה כפות של טחינה מוכנה שתכסה את קרקעית הצלחת בשכבה נאה. מעל הטחינה מוסיפים כמות רצויה של תבשיל עדשים כך שיישארו שוליים של טחינה מסביב.
- מעל העדשים מניחים ערימה של סלט כוסברה ומשטחים
- מעל הכל מוסיפים כמות של עגבניות שרי קצוצות. בוזקים קומץ של מלח גס ומזליפים שמן זית סביב
צילום: סיגל לדנהיים |
*מתכונאי: חיים שתיים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה