24.1.19

ריזוטו בסיסי שתמיד מצליח

מנה מנחת טעימה ששנים אכלתי רק במסעדות, ממספר ניסיונות הבנתי שקשה להגיע למרקם הנכון ונטשתי את הניסיונות, עד שקבלתי מחבר שף אורז ארבוריו-תוצרת איטליה.. ומאז מכינה ריזוטו מעולה ומשתפת אותכם במתכון הבסיסי. בהמשך אתן עוד מתכונים
המצרכים
½1 כוסות אורז ריזוטו(ארבוריו - תוצרת איטליה)
ארבוריו - תוצרת איטליה
50 גרם חמאה
2
בצלי שאלוט
2
כפות יין לבן
1
ליטר ציר עוף
משולש פרמזן
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

ההכנה
  1. ממיסים 25 גרם חמאה בסיר, 
  2. מוסיפים בצלי שאלוט ומאדים עד לשקיפות.
  3. מוסיפים את הלבן, מביאים לרתיחה ומצמצמים כמה דקות. 
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שכל הגרגירים עטופים בחמאה ויין
  5. מוסיפים לסיר מצקת אחת של ציר עוף, ומבשלים את האורז עד שרוב הנוזל נספג בו. מוסיפים עוד מצקת, ומחכים עד שגם נוזל זה נספג באורז. כך ממשיכים מצקת אחר מצקת, עד שהאורז מוכן
  6.  כשהריזוטו כמעט מוכן מוסיפים 50 גרם חמאה וחופן של פרמז'ן. מערבבים, מכסים את הסיר ומכבים את האש.


מגשים עם רצועות פרמז'ן  ומעט עשבי תיבול לפי בחירה

תהנו

אין תגובות:

פרסום תגובה