14.1.19

חטיף WELLNESS (וולנס) ללא אפייה

טו בשבט כבר כאן וקבלתי מתכון מיוחד מהשף מוטי אזולאי, השף הראשי של מלון רימונים גלי כנרת, הנמנה על מלונות הכתר של רשת מלונות רימונים, חטיף WELLNESS (וולנס) ללא אפייה. קל להכנה בבית ומתאים לסדר החג.

מצרכים:

75 גרם (½ כוס) שקדים לבנים קצוץ גס
50 גרם אגוזי פקאן
100 גרם שיבולת שועל
2 כפות זרעי פשתן
2 כפות גרעיני חמניות
140 גרם (1 כוס) תמרים מגולענים עדיף מגהול
2 כפות זרעי צ'יה ניתן להחליף לשומשום
75 גרם (¼ כוס) סילאן
60 גרם (¼ כוס) חמאת בוטנים איכותית
60 גרם (½ כוס) חמוציות מיובשות

אופן הכנה:
  1. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה, כך שיבלוט מהצדדים מניחים בצד
  2. קולים את שיבולת השועל במחבת משומנת. 
  3. במעבד מזון, קוצצים גס את השקדים והאגוזים
  4. מוסיפים ומערבבים את כל הפיצוחים היבשים וקולים במחבת לכ 10 דקות עד להזהבה
  5. במעבד מזון קוצצים את התמרים
  6. מוסיפים לקערת הפיצוחים הקלויים, את התמרים,
  7. החמוציות, הסילאן, 
  8. את חמאת הבוטנים לחמם שתגיע לרמה של קרם ולהוסיף לקערה
  9. משטחים ישר בתבנית המשומנת בנייר אפיה
  10. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות. 
  11. חותכים לקוביות לכ-12 יחידות עוטפים בנייר חום עם חבל רפיה 

כייף להגיש לצד כדור גלידה וניל...

תגובה 1: