16.1.19

דג סלמון ואננס ברוטב צ'לי מתוק

צילום אסף לוי
לכבוד טו בשבט חפשתי מתכון לדג, המשלב פירות יבשים הידועים כעשירים בוויטמינים ומינרלים וחשובים לתזונה היומיומית. ובמפתיע הגיע מרשת קפה גרג מתכון מהתפריט החדש 2019 - דג סלמון ואננס ברוטב צ'ילי מתוק.
לאחר שניסיתי וטעמתי זהו המתכון שיכב בדר טו בשבט שלי 

מצרכים

כפית שמן
200 גרם פילה סלמון טרי
¼ כוס רוטב צילי מתוק
40 גרם אננס טרי קלוף
בוטנים
שומשום לבן/שחור
בצל ירוק
מלח ופלפל

ההכנה

  1. מחממים מחבת עם מעט שמן
  2. מניחים את פילה הסלמון על הצד של העור לטיגון עדין במשך כדקה מכל כיוון 
  3. מתבלים במלח פלפל.
  4. מעבירים את הדג לתבנית
  5. קוצצים חצי מכמות האננס ומפזרים על הדג
  6. מורחים היטב את הדג ברוטב צילי מתוק 
  7. מפזרים את חצי מכמות האננס שנשאר מעל
  8. אופים את הדג כ 7 דקות על חום של 230 מעלות  בתום האפייה מוציאים ומפזרים מעל בוטנים, שומשום שחור/לבן ובצל ירוק.

מומלץ להגיש את המנה לצד אורז לבן או ירקות ירוקים.

אין תגובות:

פרסום תגובה