12.10.12

פילה דג ברוטב שום ולימון

מנה נפלאה של דגים ברוטב חמצמץ
אופן ההכנה
8 מנות פילה דג ( איזה שאוהבים -הפעם דניס)
מושרות במיץ לימון ומלח לחצי שעה
לשטוף במים קרים וליבש.

ראש שני שום קלוף ופרוס דק
בסיר רחב ושטוח
לפזר מחצית בתחתית הסיר 

לסדר את הדגים כשמגללים אותם או מקפלים לחצאים מסביבם לפזר גרגרי חומוס מבושלים מסביב(אפשר משמורים, ואפשר לוותר על החומוס)

בקערה לערבב

שום כתוש מראש שום שלם
מיץ וגרדה משני לימונים
1 כף כרכום
1 כפית פלפל שחור
 1 כף שמן
מלח ופלפל לפי הטעם 
חצי כוס מים בערך
לערבב ולצקת על הדגים


להוסיף

½ כוס כוסברה קצוצה
½ כוס שמיר קצוץ
ואת שיני השום הנותרות 
לפזר מעל הדגים
לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה כ 20 דקות
 
 שבת שלום חברים