16.10.12

תבלין בצל מבית סבתא(תימניה)

 

  תבלין זה הוא תחליף לאבקת מרק הבצל .
תבלין ריחני שאני מוסיפה כשלא רוצה שיראו בצל באוכל וכשרוצה ריח טוב של בצל קלוי/מטוגן..
התבלין הוא סוד ריחו של מרק התימני של סבתא..
שנים שלא גילתה לאיש..
(אגב, לדברי דודתי בת ה- 80 ניתן להחליף את התבלין בסתם אבקת מרק בצל קנויה, אך אני אומרת לכם, זה לא אותו טעם ולא אותה האיכות )
ההכנה
  בצלים כותשים היטב במכתש ועלי.
מוספים
1/2 כוס מלח גס
 מעט פלפל שחור 
מוסיפים קמח לעיסה דביקה .יוצרים כדורים בגודל כדור טניס  . את הכדורים אופים בטבון ומשאירים להתייבש היטב בתוך הטבון עד שמתקרר .(אני אופה בתנור ומכניסה למעט זמן למעשנת עם הבשר שמעשנים)
מקררים וטוחנים
במקור אצל סבתא טחנו במכתש ועלי .
 אני טוחנת במטחנת תבלינים.



תודה שבקרתם בבלוג שלי תבואו שוב ....
יום נעים 




בנוסף אולי תאהב/י את: