תבלין
זה הוא תחליף לאבקת מרק הבצל .
תבלין ריחני שאני מוסיפה כשלא רוצה שיראו בצל באוכל וכשרוצה ריח טוב של בצל קלוי/מטוגן..
התבלין הוא סוד ריחו של מרק התימני של סבתא..
שנים שלא גילתה לאיש..
(אגב, לדברי דודתי בת ה- 80 ניתן להחליף את התבלין בסתם אבקת מרק בצל קנויה, אך אני אומרת לכם, זה לא אותו טעם ולא אותה האיכות )
תבלין ריחני שאני מוסיפה כשלא רוצה שיראו בצל באוכל וכשרוצה ריח טוב של בצל קלוי/מטוגן..
התבלין הוא סוד ריחו של מרק התימני של סבתא..
שנים שלא גילתה לאיש..
(אגב, לדברי דודתי בת ה- 80 ניתן להחליף את התבלין בסתם אבקת מרק בצל קנויה, אך אני אומרת לכם, זה לא אותו טעם ולא אותה האיכות )
ההכנה
בצלים כותשים היטב במכתש ועלי.
מוספים
1/2 כוס מלח גס
מעט פלפל שחור
בצלים כותשים היטב במכתש ועלי.
מוספים
1/2 כוס מלח גס
מעט פלפל שחור
מוסיפים קמח לעיסה
דביקה .יוצרים כדורים בגודל כדור טניס . את הכדורים אופים בטבון ומשאירים
להתייבש היטב בתוך הטבון עד שמתקרר .(אני אופה בתנור ומכניסה למעט זמן
למעשנת עם הבשר שמעשנים)
מקררים וטוחנים
מקררים וטוחנים
במקור אצל סבתא טחנו במכתש ועלי .
אני טוחנת במטחנת תבלינים.


תודה שבקרתם בבלוג שלי תבואו שוב ....
יום נעים

אני טוחנת במטחנת תבלינים.
תודה שבקרתם בבלוג שלי תבואו שוב ....
יום נעים
לשימושים בתבלין :
פשטידת ירקות פרווה נטולת גלוטן
פשטידת ירקות פרווה נטולת גלוטן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה