20.10.12

כדורי פילו במלית ירקות לייט




אני מאד אוהבת בצק פילו , אבל בצק פילו איכותי קשה להשיג בסבבתי. פעם הייתי רוכשת בצק פילו טרי בקונדיטוריה, היום שולחים אותי לרכוש את הקפוא התעשייתי שלא דומה באיכותו לטרי.

לפני החגים הגיע בדרך מקרה פגשתי מכר ותיק, חבר קרוב של אישי ז"ל שהתאלמן לפני מספר שנים, התיישבו לכוס קפה בפינגווין, והוא ספר לי שנישא לבחורה צעירה מבולגריה ובעוד אני מדווחת על נכדיי הוא שולף תמונות של בנותיו בנות השנה והשלוש. הזמנתי אותו עם כל המשפחה ,כולל ילדיו הבוגרים  ..לקח קצת זמן אבל הצלחנו לתאם, המפגש היה מרגש לאחר נתק של שנים, אבל בין הילדים כאילו אתמול נפרדו.(ילדי וילדיו למדו יחד) והנכדים כדרכם של ילדים מצאו משחקים ושפה משותפת במהירות, רעתו הבולגרייה הביאה עמה  מאפה שהם קראו לא בורקס בשר ובורקס ירקות בתבניות עגולות גדולות היה שבלול ענק של בצק פילו ממלוא בשר, ושבלול השני בצק פילו ממלוא בירקות, בלי כמעט טעם של שומן, פריך וטעים. את הבצק סיפרה שמכינה לבד. מיד הזמנו בצק. ואכן חיימקה הגיע עם משלוח בצק דקיק דקיק, וממנו הכנתי בתבניות מאפינס כדורי פילו במילוי ירקות.
אבל ניתן להשיג בצק פילו קפוא ברשתות השיווק וטרי בקונדיטוריות מובחרות
דרגת קושי: קל
זמן הכנה: כ-30 דקות
זמן אפיה: 20 דקות
מספר מנות:12 מנות פתיחה. 
  דיאטלי 
לכל המתכון : כ-1000 קלוריות
בחלוקה ל12 כדורים : 85 קלוריות לכדור
נקודות שומרי משקל לכדור: 1 נקודה 
 
     
     
המלית 

1 בצל קצוץ לאדות במעט מים עד השחמה קלה
להוסיף
2גזר מגורר
2 קישואים מגוררים
רבע כרוב פרוס דק
פטריות קצוצות
ונבטים
ההכנה 
  1. לחמם מחבת משומן בספרי שמן 
  2. לאדות עד ריכוך
  3. לתבל במלח פלפל עשבי תיבול שאוהבים
  4. אני תיבלתי במעט אורגנו יבש.
  5. לערבב ולקרר
הרכבת המנה
את דפי הפילו חתכתי לריבועים והנחתי בתבנית מאפינס
הנחתי 4 שכבות בצק
בן השכבות דפי הפילו שמנתי במעט ספריי שמן
סגרתי את הבצק מעל המילוי שמנתי מעט מאד 
ואפיתי 20 דקות ב200 מעלות .
 כך נראה פנים המאפה 

 להגיש לצד סלט ישראלי מירקות העונה
תודה על ביקורכם ,תבואו שוב
אודה לכם אם תשאיר תגובה
ורשמים.
 מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?
מוזמנים להירשם לעדכונים בקובייה מצד ימין למעלה
 ולקבל עידכון על כל פרסום שלי  
שבוע טוב חברים ושמרו על עצמכם