עוגה מרשימה מאד טעימה שנרקחה בעבור חברה הרה שאוהבת מוסים, עוגות גבינה, עוגות תפוחים ועוגות דבש. איחדתי את אהבותיה לעוגה אחת בעלת 4 שכבות מאלפות, פשוט שפתיים ישקו.
דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כשעה *זמן אפיה:כ-שעה
שכבה ראשונה : הבצק
2 כוסות קמח
¼ כוס סוכר
1 כף דבש
150 גר חמאה
1 כף חלב
לשתי לבצק פריך
שמנתי תבנית 30/30 (לחלופים תבנית בקוטר 28)
שטחתי את הבצק רפדתי בבצק גם את הדפנות.
אפיתי עשר דקות ב170 מעלות
1 כף דבש
150 גר חמאה
1 כף חלב
לשתי לבצק פריך
שמנתי תבנית 30/30 (לחלופים תבנית בקוטר 28)
שטחתי את הבצק רפדתי בבצק גם את הדפנות.
אפיתי עשר דקות ב170 מעלות
שכבה שנייה : התפוחים
2 תפוחי גרדסמית ( לחלופין פינק ליידי, ענה)
קולפים ופורסים דק (השתמשתי בפורס שמניות ופרסתי כל חלק לשניים)
פיזרתי מיץ מחצי לימון וכף קנמון וערבבתי .
פיזרתי מיץ מחצי לימון וכף קנמון וערבבתי .
את התפוחים הנחתי על הבצק
שכבה שלישית: הגבינה
1 ק"ג גבינה 9%(אפשר גם עם חמש אחוז)
1/2 כןס סוכר
1 ביצה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כף קורנפלור
1/4 כוס דבש
גרדת לימון מילמון שלם
מיץ מחצי לימון
לערבב הכל יחד ולצקת על התפוחים.
לאפות כ45 דקות ב160 מעלות ,
העוגה צריכה להתחיל להשחים אבל נשארת עדיין רכה ותתיצב לאחר קירור
לקרר היטב לפני הוספת המוס
1/2 כןס סוכר
1 ביצה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כף קורנפלור
1/4 כוס דבש
גרדת לימון מילמון שלם
מיץ מחצי לימון
לערבב הכל יחד ולצקת על התפוחים.
לאפות כ45 דקות ב160 מעלות ,
העוגה צריכה להתחיל להשחים אבל נשארת עדיין רכה ותתיצב לאחר קירור
לקרר היטב לפני הוספת המוס
שכבה רביעית מוס גבינה ודבש
1כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
להקציף הכל יחד ולהוסיף
250 גרם גבינת שמנת
3/4 כוס חלב
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
להקציף הכל יחד ולהוסיף
250 גרם גבינת שמנת
מרוח על העוגה הקרה
לעטר בדבש או סירופ מייפל.
לעטר בדבש או סירופ מייפל.
עוד עוגות גבינה מומלצות:(למעבר למתכון לחצו על התמונה)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה