פיצה זו אהבה גדולה, במסגרת תוכנית שומרי משקל שאליה אני משתייכת, ניתן לאכול משולש פיצה מפעם לפעם. אבל עבורי משולש פיצה רק פתיח... ולכן חפשתי פתרון לפיצה מופחתת שומן ופחמימות. לאחר מספר נסיונות הגעתי לפיצה שמבחנתי היא מושלמת..
*למתכון זה השתמשתי בתבנית בגודל 25X25
דיאטלי
נקודות שומרי משקל לכל המתכון: 10.5 נק'בחלוקה לשתי מנות גדולות: 5.5 נקודות
ניתוח המתכון
| |||||||||||||||
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים. |
לבצק
שקית פתיתי כרובית סנפרוסט1 ביצה (2 נק')
2-3 כפות קמח מלא (3 נק')
1 כפית אורגנו
1 שן שום כתוש
מעט מלח
ההכנת הבצק הכרובית
- לחמם תנור ל200 מעלות
- להפשיר את פתיתי כרובית ולבשל במקרו כ5 דקות
- לסחוט היטב את הכרובית
- ללוש את הכרובית עם 2 כפות קמח ויתר המרכבים להוסיף עוד כף קמח בהדרגה עד קבלת בצק רך אך יבש( ניתן להסתפק ב2 כפות, תלוי במידת הרטיבות של הכרובית)
- לשטח על נייר אפיה בצורה אחידה בעובי של כ½1 ס"מ
- לאפות עד קבלחת צבע שחום (כ20 דקות)
רוטב פיצה
2 כפות רסק עגבניות (1 נק')1 כפית קטשופ (½ נק')
¼ כוס מים רותחים
2 שיני שום כתוש
1 כפית תבלין פיצה
אורגנו, מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנת הרוטב
- לערבב את המצרכים היטב
- לטעום ולשפר טעמים
הגבינות
70 גרם גבינת נועם 9% מגוררת (3 נק')50 גרם גבינה בולגרית 3% חתוכה לקוביות קטנות (1 נק')
הירקות
½ חצי עגבניה חתוכה לאורכה ופרוסה דק½ פלפל אדום חתוך לקוביות
½ פלפל צהוב חתוך לקוביות
½ בצל סגול פרוס דק
פטריות שמפניון פרוסות דק
עלי בזיליקום טריים
הרכבת הפיצה
הפיצה לפני האפיה |
למרוח על הבצק האפוי את הרוטב- לפזר גבינה צהובה
- לפזר את הירקות
- לפזר את קוביות הגבינה המלוחה ועליי הבזיליקום
- לאפות בתנור עד השחמה (15-20דקות)
תהנו
לעוד מתכון פיצה לבנה מופחתת קלוריות
למתכון הפיצה המושלמת
פיצה מהירה ללא התפחה הכי טעים שיש |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה