10.11.18

עוגת קרמבו עשירה ומיוחדת


אחת העוגות האהובות על בני משפחתי העוגה מרשימה, עשירה בטעמים וקלוריות ולכן אני מכינה אותה לעיתים רחוקות

לבסיס העוגה


5 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות לחלמונים וחלבונים
3/4 כוס סוכר


1 אינסטנט פודינג בטעם שוקולד מריר בלגי

1 כף קורנפלור קורט מלח

ההכנה

  1. לחמם תנור ל-170 מעלות.
  2. לשמן תבנית 26 מתפרקת רק עד מחצית מהגובה
  3. להקציף בקערת המיקסר את החלבונים עד ולהוסיף סוכר בהדרגה –  בשלוש- ארבע פעמים ולהקציף בערך 3-4 דקות – עד לקבלת קצף יציב (להיזהר מהקצפת יתר ששוברת את הקצף).
  4. לעצור את המיקסר ולהוסיף את יתרת המצרכים 
  5. לערבב עוד חצי דקה ולעצור את המיקסר.
  6. להמשיך קיפול המסה עד קבלת מסה אחידה
  7. לצקת לתבנית מספר 26 משומנת ולאפות בערך 25-30 דקות.
  8. להוציא מהתנור, לצנן 15 דקות ולהעביר סכין בין הדפנות כדי לשחרר את העוגה.

טליטיפ

לשמן את התבנית רק עד מחצית מגובה מאחר ובעוגה אין קמח היא עולה מאד (מעל לתבנית)
ושימון התבנית עד המחצית מאפשר לעוגה לצנוח בקלות וללא הדבקות לדפנות



קרם וניל

1 שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה


1 אינסטנט פודינג וניל צרפתי

1 כף סוכר(לאוהבי המתיקות – לא חובה)

ההכנה

להקציף בקערת המיקסר למקצפת יציבה

קרם  מוקה

המצרכים

1 שמנת מתוקה 1 שמנת חמוצה 1 אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר 1 כף נס קפה (לא מגולען הפעם)

ההכנה

  1. באותה קערת מיקסר(אין צורך לרחוץ) להקציף יחד את כל המרכיבים עד קבלת קציפה תפוחה ויציבה
  2. הרכבת העוגה 
  3. להעביר לצלחת רחבה את העוגה
  4. לצקת את קרם הווניל ולישר
  5. להקפיא כחצי שעה
  6. להעביר לשקית זילוף עם צנתר חלק  את קרם המוקה 
  7. להזליף מגדלים קטנים לא שווים בגודל על קרם הווניל להקפיא לפחות שעה

לקרם השוקולד

200 גרם שוקולד מריר(אישית משלבת אחד מרירואחד חלב ) ½ כוס שמנת מתוקה
ההכנה

  1. להמיס במקרו  בפולסים של 20 שניות ולערבב כל פעם .
  2.  ניתן להמיס גם על בן מרי  סיר מים רותחים וקערה מעל)
  3. עם כף לצקת את קרם השוקולד על הקרמובאים הקפואים
  4. לשמור במקרר או במקפיא. 
במידה ושומרים במקפיא יש להוציא למקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.
בתאבון


אין תגובות:

פרסום תגובה