כבר מילדותי מכורה לפרוסות חצילים בתחמיץ שאמי הייתה מכינה שנים נמנעתי מלהכין בגלל הצורך לטגן וכמויות השומן עד שהחלטתי לנסות ולאפות מאז זה אחד הסלטים הקבועים על שולחני . לאחרונה מוסיפה גם פלפלים קלויים - לשקולכם
המצרכים
2 חצילים בינוניים מאורכים2 פלפלים אדומים / צהובים (לשיקולכם)
½ כוס חומץ הדרים
½ כוס מים
2 כפיות סוכר/ סטיויה
חצי כפית מלח
שום פרוס לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
ההכנה
- לחמם תנור ל 180 מעלות.
- לחתוך את החציל לפרוסות בעובי 3 מ”מ לרפד תבנית בנייר אפיה משומן יפה לסדר את הפרוסות ולהבריש אותן בשמן, לאפות כ 30 דקות הפרוסות אמורות להיות רכות ומזהיבות.
- לקלות את הלפלים על הגז או בתנור ולקלף
- לקחת קערה או צנצנת לסדר מחצית מהפרוסות בשכבה,
- לחתוך את הפלפלים למקלות קצרים ולפזר על החצילים,
- השום הפרוס דק ולהוסיף לפזר מעל להוסיף מעל את החצילים שנותרו וקצת פלפלים.לערבב את ששאר המצרכים ולצקת באופן שווה על הירקות, להכניס למקרר ל 6-12 שעות.
הסלטים שאנו אוכלים ליד החמין |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה