30.11.18

פרוסות חצילים בתחמיץ

כבר מילדותי מכורה לפרוסות חצילים בתחמיץ שאמי הייתה מכינה שנים נמנעתי מלהכין בגלל הצורך לטגן וכמויות השומן עד שהחלטתי לנסות ולאפות מאז זה אחד הסלטים הקבועים על שולחני . לאחרונה מוסיפה גם פלפלים קלויים - לשקולכם

המצרכים

2 חצילים בינוניים מאורכים
2 פלפלים אדומים / צהובים (לשיקולכם)
½ כוס חומץ הדרים
½ כוס מים
2 כפיות סוכר/ סטיויה
חצי כפית מלח
שום פרוס לפי הטעם 
פלפל שחור גרוס

ההכנה


  1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
  2. לחתוך את החציל לפרוסות בעובי 3 מ”מ לרפד תבנית בנייר אפיה משומן יפה לסדר את הפרוסות ולהבריש אותן בשמן, לאפות כ 30 דקות הפרוסות אמורות להיות רכות ומזהיבות.
  3. לקלות את הלפלים על הגז או בתנור ולקלף 
  4. לקחת קערה או צנצנת  לסדר מחצית מהפרוסות בשכבה, 
  5. לחתוך את הפלפלים למקלות קצרים ולפזר על החצילים, 
  6.  השום הפרוס דק ולהוסיף לפזר מעל להוסיף מעל את החצילים שנותרו וקצת פלפלים.לערבב את ששאר המצרכים ולצקת באופן שווה על הירקות, להכניס למקרר ל 6-12 שעות.
*נשמר במקרר לאורך זמן רב במקרר

    הסלטים שאנו אוכלים ליד החמין

    אין תגובות:

    פרסום תגובה