אורז אדום או מלא וירקות, מתכון מהיר הכנה שמתאים למצבי לחץ ובעיקר שמגיעים אורחים מורעבים. תוך פחות מחצי שעה ואורז אדוםאו המלא מוכן בסיר לחץ, חגיגה לעיניים ולחך
והכי חשוב מנה נפלאה גם לצמחונים וטבעונים שבחבורה.
ולהכנות
והכי חשוב מנה נפלאה גם לצמחונים וטבעונים שבחבורה.
ולהכנות
2 קישואים חתוכים לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק( לא היה לי וחסר בצבע )
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1-3 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות (אופציונלי)
1 בצל קצוץ דק
6 שיני שום קלופות .
כף שמן זית
לאדות הכל בסיר לחץ מכוסה קלות על אש קטנה
להוסיף
1כוס אורז אדום או מלא רחוץ ויבש(אני נוהגת במיום שאני קונה לרחוץ את כל האורז וליבש על מסננת ואחר שיב מאחסנת בצנצנות)
להוסיף ולערבב כדקה
להוסיף
2 כוסות מים קרים
לתבל במלח פלפל
1 כף נענע יבשה (לא חובה, לאחרונה אני התאהבתי בטעמה )
לסגור את סיר הלחץ ולהביא להרתחה
לבשל ¼ על אש קטנה, להשאיר בסיר סגור 5 דקות ולשחרר אדים.לפתוח את הסיר לאוורר את האורז ולהגיש.
אותה הגברת בשינוי האדרת
- הירקות במתכון נתנים לשינויי: ניתן להוסיף או להחליף : אפונה, תירס, כרובית, ברוקולי, קישואים, חצילים מטוגנים, פטריות ועוד..
- לשדרוג הטעם ניתן להוסיף לתבשיל המוכן עשבי תיבול קצוצים שונים,השילוב האהוב עלי ביותר זה התוספת של שמיר וכוסברה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה