14.12.18

פאיה ירקות ודגים דיאטטית מדהימה


כחובבת דגים מנה זו מוגשת במטבחי לעתים תכופות ומאד אהובה עלינו, המנה עשירה בירקות ודג לבן, אבל תמיד ניתן להמיר את הדג בבשר עוף או בפירות ים והיא ארוחה דיאט במחבת אחת

דיאטלי 


סה"כ נקודות שומרי משקל במתכון: כ-24 נקודות

בחלוקה לארבע מנות: כ-6 נקודות למנה

המצרכים 

2 גזר מקולף חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל כתום 
חתוך לקוביות קטנות 1פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 פלפל צ'לי/חריף חתוך לקוביות (אופציונלי)
1 בצל לבן גדול קצוץ דק
4 שני שום פרוסות
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 עגבנייה קצוצה
1 כף נענע יבשה
1 כפית שמן זית (1 נק')
500 גרם פילה דג לבן חתוך לרצועות /קוביות( 15 נק')מושרה במלח ולימון כחצי שעה
½1 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
½ כפית פפריקה מעושנת
¼ כפית קארי
½ כוס אורז אדום (½7 נקודות)
1 כוס מים (ניתן להשתמש בציר דגים/עוף)
מיץ מלימון לפי הטעם

ההכנה 


  1. לאדות בסיר מכוסה את הירקות והשמן כ-10 דקות על אש קטנה 
  2. להוסיף את הדג ולערבב 
  3. להוסיף תבלינים לבחוש ולאדות עד שינוי צבע הדג 
  4. להוסיף אורז אדום לערבב 
  5. להוסיף את הציר להביא לרתיחה ולבשל כ 35-45 דקות בסיר מכוסה, אין לבחוש בזמן הבישול 
  6. משאירים למנוחה של כ-5 דקות ופותחים קלות עם מזלג 
  7. מוספים מיץ מלימון אחד עד שניים 
מומלץ להגיש עם כוסברה שמיר או עירית קצוצה ופלח לימון בצד.   
רוצים לדעת עוד על האורז האדום? יתרונותיו וטיפים לבישולו בקישור הבא https://taly60.blogspot.com/2019/10/blog-post_19.html





אשמח לתגובות ורשמים. 

מעוניינים להתנסות במתכונים שלי?

אתם מוזמנים להירשם לקבלת עדכונים בקובייה מצד ימין למעלה

אין תגובות:

פרסום תגובה