25.9.17

עוגת דבש תפוחים עסיסית נפלאה


אני אוהבת עוגות דבש, אישי ז"ל אהב עוגת תפוחים, הילדים לא אהבו לא עוגות אלה. לפתוח מאפייה לכל אחד עוגה משלו, לא מתאים בלחץ הבישולים לחג. את הבעיה פתרתי בשילוב תפוחים בעוגת הדבש ויצאה עוגה עם ניחוח מופלא בעסיסיות מיוחדת עשירה בטעמים
דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה:30 דקות *זמן אפיה:כ45 דקות *גודל התבנית: קוטר 24 או שתי תבניות אינגליש קייק 
המצרכים

5-6 תפוחים גרנד סמיט
4 ביצים גדולות (5 בינוניות)
½1 כוס סוכר
½ כוס שמן
300 ג' קמח ( 2 כוסות + 2 כפות)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה משקית חדשה - חשוב מאד!

2 כפות סוכר חום
1 כפית גדושה קינמון
¼ כוס דבש
ההכנה 
  1. לחמם תנור ל180 מעלות 
  2. לרפד תבנית בנייר אפיה לשמן בספקרי שמן ולפזר רבע כפית קינמון
  3. לקלף שלושה תפוחים לפרוס לפרוסות דקות לסדר על התחתית(ניתן לחלק לשמניות ולסדר כרעפים). 
  4. לערבב סוכר חום וקינמון ולפזר מעט מעל התפוחים 
  5. את שארית התפוחים לחתוך לקוביות קטנות 
  6. לערבב לפי הסדר ביצים, סוכר, שמן, דבש, תפוחים, א. אפיה, סודה לשתיה  ובסוף את הקמח, לערבב לבלילה אחידה במנימום ערבוב
  7. לשפוך על פרוסות התפוחים באופן שווה. 
  8. אפייה בחום בינוני 180 מעלות כ 45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה – משחימה נפרדת מהדפנות וקיסם יוצא עם מעט פירורים  
  9. לצנן את העוגה היטב 
  10. להפוך את העוגה 
  11. לקלף בזהירות את נייר האפיה 
העוגה מומלצת לסיום צום יום הכיפורים וליד קפה של בוקר בכל ימות השנה 
גמר חתימה טובה חברים 
💕💝💓💝💕
אהבתם את המתכון? 
ניסיתם את המתכונים שלי?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? אתם מוזמנים להרשם בקוביית העידכונים
לקבלת עדכון בכל פעם שאפרסם מתכון