6.9.17

מרוסיה באהבה- עוגת מדוביק


על עוגת המודביק שמעתי לא מעט מחברות , ידעתי שזו עוגת דבש וקרם מהמון שמנת, מעולם לא טעמתי וכשקראתי ברשת מתכונים נראתה לי עוגה כבדה ושמנה, לא הבנתי מה מצאו בה. עד שהגיע יום הולדתה של חברתי לעבודה והיא הביאה את העוגה הזו . מה אומר לכם- המראה של העוגה מרשים, שפע של שכבות, ההפתעה בפשטותה, שכבות ביסקוויט בניחוח דבש במלית שמנת, אבל כשמתחילים לאכול ממנה הקסם מטריף ולא ניתן להפסיק לישר
את המתכון לעוגה קבלתי מהבבושקה שלי(כמו שספרתי בעבר אני לא מהעדה המתאימה אבל כל אחד זקוק לבבושקה משלו אז אימצתי לי אחת) המתכון פה הוא הקלסיקה. בבושקה אומרת שהשמנת (של פעם) בארץ לא מספיק שמנה ולכן לעיתים מוסיפה גבינת שמנת 45% במקום חלק מהשמנת, לי זה היה טעים כך.

המצרכים 

לבצק
3 ביצים
200 גרם (כוס) סוכר
3 כפות גדושות דבש
150 גרם חמאה, רכה
גרדת תפוז מתפוז שלם או משני לימונים
½1כפיות סודה לשתייה
450 גרם (3 כוסות ורבע) קמח לבן
לקרם
10 גביעים שמנת חמוצה "של פעם" 27% שומן (2 ליטר)

 200 גרם (1 כוס)  סוכר
2
שקיות סוכר וניל (20 גרם)
הכנת הבצק
  1. מניחים סיר עם מים רותחים על להבה בינונית.
  2. בקערה חסינת אש טורפים יחד ביצים, סוכר, סוכר חום, חמאה מומסת ודבש.
  3. מניחים את הקערה על גבי הסיר (בן מארי) וטורפים, תוך בישול, במשך כ-5 דקות עד שהתערובת מעט מתעבה.
  4. מוסיפים פנימה אבקת סודה לשתייה ו3 כוסות קמח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שנוצר בצק אחיד ודביק.
  5. מניחים בצד להתקררות מלאה. במידה ולאחר התקררות הבצק דביק מוספים מעט קמח. עד קבלת בצק רך ולא דביק 
  6. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כ1-2 שעות, עד שהוא קר ויציב.
  7. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  8. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים. (אני שוקלת ) 
  9. מרדדים כל חלק של הבצק לדסקית בעובי של כ-3 מ"מ ובקוטר של קצת מעל  20 ס"מ (או ריבוע) ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  10. בעזרת רינג או צלחת בקוטר המתאים (20 ס"מ) קורצים עיגולים שווים מכל השכבות. את שאריות הבצק שומרים 
  11. אופים כל שכבה במשך כ-4-5 דקות או עד שהיא מזהיבה ומתייצבת. מצננים לחלוטין 
  12. אופים את שאריות הבצק שישמש לפירורים ושומרים (טוחנים במעבד מזון לפירורים דקים)

הכנת המלית
  1. לערבב בעדינות שמנת חמוצה, הסוכר הווניל 
  2. מעבירים לקערה אחרת ושומרים במקרר
  3. הרכבת העוגה
  4.  מניחים שכבת עוגה על גבי צלחת ומעליה כ-1/6 מכמות המלית. מיישרים בעזרת פלטה.
  5. מניחים שכבה נוספת, מעליה עוד קרם וחוזר חלילה עד שכל השכבות נגמרות.
  6. מצפים את העוגה בשאריות הבצק שטחנו

    מצננים במשך כ-5-6 שעות (ועדיף לילה) במקרר, מכוסה היטב.

שכבות של קסם מטריף חושים
הערה ניתן להכין את הבצק ולהקפיא ולהפשיר ולצפות יום או שעות לפני ההגשה.
שיטה זו טובה כי אז אני מחלקת את הבצק לפני האפיה לפסים של 10X20 ס"מ ויש לי חצי עוגה שמספיקה ל 6-8 מנות ולי לא נשאר פתויים לאחר האירוח.


חברים, תודה שהגעתם עד הלום אשמח לקרוא תגובתכם, הצעותכם והערותכם, הם הדלק שלי להמשך הפרסום