16.1.11

תבשיל כרובית, אפונה ועגבניות שרי בקארי




מנה ירקות עשירה בטעמים ודלת קלוריות וטעימה ביותר

*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן עבודה:10דקות *זמן בישול: כ30 דקות *מספר מנות: כ4-6 מנות
דיאטלי
לכל המתכון כ-300 קלוריות
בחלוקה לשש מנות בכל מנה: 50 קלוריות
נקודות שומרי משקל למנה: כ-½ נקודה
אופן ההכנה
1בצל גדול קצוץ
לאדות בכפית שמן
להוסיף
½ כרובית מופרדת לפרחים קטנטנים
כ300 גר אפונה קפואה (2-3 כוסות)
לכסות ולאדות על אש קטנה כ10 דקות
לערבב ולהוסיף
1 כפית קארי
½ כפית כורכום
½ כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם 
1 כפית אבקת שום
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק /חריף
מלח ופלפל לפי הטעם
להוסיף מים עד 3/4 מגובה הירקות
לכסות ולבשל רבע שעה על אש נמוכה
להסיר מכסה ולבשל חמש דקות על אש גבוהה לצמצום הרוטב.
להסיר מהאש ולהוסיף חצאי עגבניות שרי .

אותה הגברת בשינוי האדרת 

ניתן להעשיר בירקות נוספים (גזר גמדי, ברוקולי, וכ'ו)
ניתן לפזר בהגשה צנוברים קלויים או שקדים
רצוי להוסיף עשבי תיבול בהגשה

♥♥♥
תודה שהגעתם עד הלום
אם אהבתם את המתכון ואתם 
מעוניינים לנסות מתכונים נוספים שלי? הצטרפו לעדכונים בקובייה מצד ימין וקבלו הודעה בכל פעם שאפרסם. 

מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלי