את העוגה הזו ,עוגת שמרים ריקוטה ,צימוקים ושטרויזל, ראיתי בטלוויזיה שדודו אוטמוזגין מכין , לא צפתי מתחלת התכנית אבל ההריונית שלי הזמנה בדיוק כזו ,ואני החלטתי להכין לה
לבצק
½ ק"ג קמח½ כפית מלח
25 גרם שמרים טריים
200 גרם חמאה רכה
½ כוס סוכר
2 ביצים
4 כפות מים
½ כוס חלב
הכנת הבצק
- מערבלים במיקסר עם וו לישה את הביצים, החמאה, הסוכר, החלב והמים.
- מוסיפים את הקמח, המלח והשמרים.
- לשים את הבצק במשך 10 דקות עד שהוא משתחרר מדפנות קערת המיקסר.
- מתפיחים את הבצק במשך ½ שעה בטמפרטורת החדר.
- מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד. (אני הנחתי במקרר ל14 שעות)
למילוי
600 גרם ריקוטה( היה לי רק 300 גר ריקוטה אז הוספתי ממה שהיה בבית 250 גר גבינה טבורוג )
100 גר גבינה 5%.
1 כוס סוכר (200 גרם)
1.5 ביצים (80 גרם)(חצי הביצה הנותרת תשמש למריחת העוגה)
½ כוס קמח (75 גרם)
60 גרם צימוקים
לערבב היטב ולהניח במקרר
לשטרויזל (פתיתי בצק לפיזור מעל העוגה)
הכמות גדולה השתמשתי רק במחצית
100 גרם חמאה
½ כוס סוכר (100 גרם)
1 כוס + 1 כף שטוחה קמח (150 גרם)
30 גרם אבקת שקדים( השתמשתי 30 גר אגוזי פקאן טחונים דק במעבד מזון)
1 שקית סוכר וניל
לערבב הכל ביחד במעבד מזון לתערובת פרורית.
הרכבת הרולדות
100 גר גבינה 5%.
1 כוס סוכר (200 גרם)
1.5 ביצים (80 גרם)(חצי הביצה הנותרת תשמש למריחת העוגה)
½ כוס קמח (75 גרם)
60 גרם צימוקים
לערבב היטב ולהניח במקרר
לשטרויזל (פתיתי בצק לפיזור מעל העוגה)
הכמות גדולה השתמשתי רק במחצית
100 גרם חמאה
½ כוס סוכר (100 גרם)
1 כוס + 1 כף שטוחה קמח (150 גרם)
30 גרם אבקת שקדים( השתמשתי 30 גר אגוזי פקאן טחונים דק במעבד מזון)
1 שקית סוכר וניל
לערבב הכל ביחד במעבד מזון לתערובת פרורית.
הרכבת הרולדות
- חלקתי את הבצק לשתיים
- רידדתי לעלה באורך של כ30 ס"מ ורוחב כ20 ס"מ במרכז העלה שמתי מחצית מהמלית ועם סכין חתכתי פסים משני צדי המלית בצורה ישרה,
- קבלתי מלית שמשני צידה רצועות חתוכות
- לקחתי רצועה מצד אחד והעברתי מעל המלית ואז לקחתי רצועה מהצד השני והעברתי גם אותה מעל מעל המלית והנחתי על הרצונה הקודמת מתקבלת צורת שתי וערב.
- הנחתי בתבנית אינגלישקייק משומנת
- מרחתי בביצה ופיזרתי את השטרויזל
- התפחתי כשעה בחוץ מכוסה בניילון נצמד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה