1.1.11

קרנץ' גבינה עם שטרויזל

http://blog.tapuz.co.il/eatno/images/%7B74F7FB7A-3779-43A6-8ADD-FA45B5B07430%7D.jpg
את העוגה הזו ,עוגת שמרים ריקוטה ,צימוקים ושטרויזל, ראיתי בטלוויזיה שדודו אוטמוזגין מכין , לא צפתי מתחלת התכנית אבל ההריונית שלי הזמנה בדיוק כזו ,ואני החלטתי להכין לה 

 לבצק 

½ ק"ג קמח
½ כפית מלח
25 גרם שמרים טריים
200 גרם חמאה רכה
½ כוס סוכר
2 ביצים
4 כפות מים
½ כוס חלב



הכנת הבצק

  1. מערבלים במיקסר עם וו לישה את הביצים, החמאה, הסוכר, החלב והמים. 
  2. מוסיפים את הקמח, המלח והשמרים. 
  3. לשים את הבצק במשך 10 דקות עד שהוא משתחרר מדפנות קערת המיקסר. 
  4. מתפיחים את הבצק במשך ½ שעה בטמפרטורת החדר. 
  5. מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד. (אני הנחתי במקרר ל14 שעות)
    למילוי

600 גרם ריקוטה( היה לי רק 300 גר ריקוטה אז הוספתי ממה שהיה בבית 250 גר גבינה טבורוג )
100 גר גבינה 5%.
1 כוס סוכר (200 גרם)
1.5 ביצים (80 גרם)(חצי הביצה הנותרת תשמש למריחת העוגה)
½ כוס קמח (75 גרם)
60 גרם צימוקים
לערבב היטב ולהניח במקרר
 לשטרויזל (פתיתי בצק לפיזור מעל העוגה)
הכמות גדולה השתמשתי רק במחצית
100 גרם חמאה
½ כוס סוכר (100 גרם)
1 כוס + 1 כף שטוחה קמח (150 גרם)
30 גרם אבקת שקדים( השתמשתי 30 גר אגוזי פקאן טחונים דק במעבד מזון)
1 שקית סוכר וניל
 לערבב הכל ביחד במעבד מזון לתערובת פרורית.
 הרכבת הרולדות
  1. חלקתי את הבצק לשתיים
  2. רידדתי לעלה באורך של כ30 ס"מ ורוחב כ20 ס"מ במרכז העלה שמתי מחצית מהמלית ועם סכין חתכתי פסים משני צדי המלית בצורה ישרה,
  3. קבלתי מלית שמשני צידה רצועות חתוכות
  4. לקחתי רצועה מצד אחד והעברתי מעל המלית ואז לקחתי רצועה מהצד השני והעברתי גם אותה מעל מעל המלית והנחתי על הרצונה הקודמת מתקבלת צורת שתי וערב.
  5. הנחתי בתבנית אינגלישקייק משומנת
  6. מרחתי בביצה ופיזרתי את השטרויזל
  7. התפחתי כשעה בחוץ מכוסה בניילון נצמד. 
וממחצית השנייה הכנתי שטרודל שנחתך לפרוסות רציתי ליצור עוגת שושנים אבל הגבינה גלשה ולא יצא יפה. לא מומלץ(לוקלוקו למרות זאת)

 עוד עוגות מומלצות:     

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה