25.1.11

עוף עם שומר


את השומר הכרתי רק בשנים האחרונות בתור סלט עם שמן זית מלח ולימון  אבל בבישול שומר לא היה לי מושג.  אמש חברתי זהבה ספרה לי על המתכון הזה שומר ועוף..
חברתי משתמשת בשמן לטיגון העוף והבצל אני ותרתי על השמן וטיגנתי בתחילה את הבשר והשתמשתי  בשומן הניגר ממנו לטיגון הבצל. לבסוף ויתרתי על טיגון הבצל ורק אידיתי אותו יחד עם הגזר

דיאטלי


בחלוקה ל4 מנות כ260 קלוריות במנה
5 נקודות שומרי משקל  בכל מנה 
המצרכים
2 כרעי עוף מופרדות לירכיים ולשוקיים.
4 ראשי  שומר. חתוכים לאורכם
1בצל גדול פרוס לחצאי עיגולים
2 גזרים גדולים פרוסים לטבעות  .
1-2 פלפל חריף חתוך לטבעות
6 שיני שום קלופות  חצויות3
 תפוחי אדמה קטנים  חתוכים לרבעים 
1 כפית חוויג' למרק
פפריקה חריפה לפי הטעם .
1 כף אבקת מרק  עוף ביתי
כף תבלין בצל 
מלח ופלפל לפי טעם
1 כף שמן לטיגון
2  כוסות מים.
 ההכנה
  1. מטגנים  את נתחי העוף בשמן ומשחימים אותן מכל צידיהן.
  2. מוציאים את נתחי העוף לקערה. 
  3. ולאותו השמן מוסיפים את הבצל והגזר מאדים בסיר מכוסה על אש קטנה עד ריכוך קל,
  4. מוספים את השומר  וממשיכים לטגן עוד כמה דקות עד להזהבה משני הצדדים מוספים את התבלינים והמים.
  5. מחזירים את העוף יחד עם המיצים שהיגר לסיר ומביאים לרתיחה.
  6. מוספים תפוחי אדמה. מכסים את הסיר,מנמיכים את האש תוך שמירה על רתיחה עדינה במשך חצי שעה. 
  7. מוסיפים את השום הפרוס וגבעולי הסלרי  וממשיכים בבישול עוד חצי שעה דקות. במידה ויש הרבה מים מסירים את המכסה ומאדים על אש גבוהה לצמצום הרוטב
מגישים עם עיטור של גרגרי רימון או בצל ירוק קצוץ
בתאבון