6.1.11

נתחי עוף ותפוזים מזוגגים ברוטב תפוז ספייסי


עוף במרינדה עשירת טעמים וריחות...
כל מילה נוספת מיותרת!!!

דרגת קושי: מורכב אבל כל אחד יכול
זמן עבודה: כשעה
זמן השריה: שעתיים עד לילה
מספר מנות: 4 מנות

למתכון

½ ק"ג נתחי חזה עוף חתוך לרצועות

מרינדה להשריית הבשר

לערבב בבלנדר או מעבד מזון
2כפות דבש
3כפות רוטב סויה
1/2כוס מיץ תפוזים
1/3כוס יין לבן
1 כף חרדל 
1/2כפית פלפל שחור
1-2 שיני שום כתוש
1/2 כפית טבסקו
1 כף קורנפלור
לכסות ולהניח את המרינדה לשעה לפחות בכדאי.לתת לטעמים להיפתח.
להוסיף את הבשר למרינדה ולהשרות לפחות לשעתיים(עדייף ללילה)

להכין מרינדה שנייה

1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כף דבש
2 כפות סויה
1/2 כפית טבסקו(לא חובה)
1 כף קורנפלור
לערבב בקערה ולהניח בצד

ההכנה

לחמם שמן בווק ולטגן את הבשר.להוציא את הבשר ולסנן על ניר סופג.
לשפוך את רב השמן להשאיר רק 2 כפות שמן.
להוסיף לשמן
6 שיני שום פרוסות
1 פלפל חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ דק
ולחמם כדקה ולהוסיף את הבשר שטוגן ולערבב
להוסיף לווק את המרינדה השניה שהיכנו  ולתת בישול תוך ערבוב  עד עיבוי הרוטב
להוסיף
קוביות מפילה של תפוז
מבשלים חמש דקות הכל יחד תוך ערבוב מתמיד.
ומוספים
2 כפות זירעי שומשום קלויי  ומערבבים.
מעברים לצלחת הגשה ומפזרים 1/2 כוס כוסברה/פטרוזיליה

בתאבון