20.10.14

מעדן המלאכים-סלט בטטה ועדשים בוינגרט תפוזים

סלט אליפות שקוצר מחמאות בכל אירוע.
סלט שהוא חגיגת טעמים ומרקמים המשלב עדשים ובטטה ושומר אפויים בתוספת גבינה צפתית , בולגרית או חלומי מטוגנת בוניגרט עשיר של תפוזים, ומרקמים של קור וחום.
סלט המתאים לשמש כארוחה או מנה ראשונה .
הסלט מאד עשיר ומתאים לטבעוניים ללא תוספת הגבינות.   
דרגת קושי:קל
זמן הכנה: זריז כ 15 דקות
זמן בישול ואפיה: כ 20 דקות
המצרכים
1 כוס עדשים מושרות לשעתיים ומסוננות
1 בטטה בינונית קלופה  חצויה ופרוסה דק
1 שומר צעיר וקטן חתוך לחצי ופרוס דק
6 שיני שום בקליפתם
חופן עלי תימין טרי או כפית יבש  1 בצל קצוץ |(רצוי סגול)
חופן עירית קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזליה קצוצה
קוביות גבינה מלוחה  - השתמשתי בצפתית 5% 
וינגרט תפוזים
2 כפות חומץ בלסמי
 6 שיני השום שנאפו
3 כפות שמן זית (ניתן לקצץ בכמות או לותר לחלוטין)
3 כפות רוטב צ'לי מתוק
½-¼ כוס מיץ תפוזים טרי
מלח פלפל
לאוהבי הפיקנטי. מעט טבסקו
לעיטור חופן אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
  1. לבשל את העדשים  במים בלי מלח כ-20 דקות לבדוק שהעדשים אל דנטה ונעימים לאכילה. לסנן ולהניח בקערה.
  2. במקביל לרפד תבנית אפיה בניר אפיה להניח את הבטטה, השומר, עלי תימין ושיני השום לצקת 3 כפות שמן זית לתבל במלח ופלפל שחור לערבב היטב ולפזר בתבנית . לאפות כ-20 דקות בתנור חם מאד. לערבב מדי פעם .
  3. להוציא את השום להוסיף את הבטטה והשומר לקערת העדשים.
  4. להוסיף את יתר המרכיבים

הכנת הרוטב
  1. לקלף את השום ולרסק להוסיף כל חומרי הרוטב לצקת על על הסלט ולערבב.
  2. לפזר קוביות גבינה בולגרית ואגוזים
  3. יש הטוענים שהכי טעים לאכול חם, אישית אוהבת לאכול בטמפרטורה החדר.


טיפים
  • ניתן לקצץ בכמויות השמן לאפיה ורק לשמן מעט בספרי שמן וברוטב לוותר על השמן.
  • וינגרט התפוזים מתאים לסלטים ירוקים ולסלטים חמים.
  • אותה הגברת בשינוי האדרת
  • לוותר על הגבינות -הסלט עשיר גם כך.
  • להוסיף פטריות מוקפצות.
  • להחליף את הגבינה הבולגרית לגבינה חלומי צלויה.
  • לוותר על הגבינה ולהוסיף חזה עוף מוקפץ.



תהנו
ממליצה על עוד סלט בסידרת סלטי הקטניות
http://blog.tapuz.co.il/eatno/images/%7BC115EBDD-8D3A-4D91-83F8-94829B8EBFBE%7D.jpg
סלט קינואה אדומה
למתכון
http://taly60.blogspot.co.il/2015/04/blog-post_12.html

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? אתם מוזמנים להרשם בקוביית העידכונים

לקבלת עדכון בכל פעם שאפרסם מתכון