12.10.14

שושנים תפוח בדבש ומרצפן

צילום: קרן מאור

כבר לפני שנה ברשת פרסמו המון מתכוני שושנים עם תפוחים
נסיתי להכין לפי כמה מתכונים. יצא יפה אבל לא מספיק טעים, רציתי משהו קצת יותר טוב. 
ולאחר מספר נסיונות הגעתי לשילוב המנצח עבורי . 
בצק השלישיה, לכאורה בצק הכי פשוט , עם ממרח שקדים שקנתי בחנות מתמחה, ופרוסות תפוח חמוץ מתוק . מסביב פזרתי פרוסות שקדים 
והתוצאה מדהימה בטעמה. 
בכל המתכונים מומלץ להשתמש בתפוחים אדומים. חברים תפוח אדום לא מתאים לאפיה!!
הכי טוב לאפיה זה גרנד סמיט או פינק ליידי .
מאחר ופינק ליידי לא השגתי השתמשתי בגרנד סמיט.
דרגת קושי: קל אבל מורכב.
זמן הכנה : ½ שעה 
זמן אפיה: כ20 דקות 
מספר מנות: 12 מאפינס+ רולדה אחת

המצרכים 

ממרח שקדים 
לסירופ דבש לימון 
¼כוס דבש 
מיץ מחצי לימון 
לחמם במקירו כ-½ דקה
לתפוחים 
3 תפוחי גרנד סמיט פרוסים עם הקליפה במנדולינה לפרוסות דקות 
חלק יצאו עיגול שלם וחתכתי לחצי
וחלק מראש נפרסו לחצאים
לכולם הוצאתי את הליבה.
לשים במחבת חמה . להוסיף
1 כף דבש
1 כף סוכר חום
¼ מים כוס מים
¼מיץ לימון
קמצוץ קינמון
לבשל כ-5 דקות עד ריכך קל.
לסנן מהנוזלים ולקרר היטב. 

לבצק 
½2-3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 שמנת/ מעדן סויה וניל
200 גר חמאהלחלופין 3/4 כוס שמן
1 כף דבש
1 כף חומץ
ההכנת הבצק 
ללוש לבצק נעים (ניתן להוסיף עוד מעט קמח במידת הצורך)
לחלק ל-3 לעטוף בניילון נצמד
לאשפז במקרר לחצי שעה.
הרכבת השושנים
לרדד את הבצק לעובי של חצי ס"מ
לחתוך רצועות בצק ברוחב של 2 ס"מ
 למרוח כ-1 כפית ממרח שקדים
להניח את פרוסות התפוח כך שמעט מהתפוח יהיה מעל שפת הבצק.
לגלגל מהצד הקרוב אליכם לקצה
לשמן תבנית מאפינס
להניח את השושנים בתבנית
למרוח בחלמון ביצה
לפזר שקדים פרוסים
לאפות כ20-25 דקות בחום בינוני גבוה עד הזהבה
להוציא מהתנור ולמרוח מיד את זיגוג הדבש.
נשמר בקופסה סגורה .
מהבצק הנותר הכנתי רולדת שאריות

רידדתי את הבצק
מרחתי ריבת ענבים תוצרת בית
פיזרתי את התפוחים שנותרו
פיזרתי מעט אגוזים קצוצים
גלגלתי לרולדה
מרחתי חלמון
ואפתי כ- 39 דקות


תהנו