22.9.14

מושט שלם אפוי


דגי מושט, דגי בריכה הכי פופולריים בארץ. אישית מעדיפה דגי ים , אבל כבת של דג אוהבת דגים ופירות ים ומוכנה לאכול בכל ארוחה.. הכי אוהבת דג שלם, לרב מפלטת דגים כי יתר הסועדים מפונקים ויש פחד לא מובל מה'קוצים' . הפעם הכנתי דגי מושט שלמים בתנור . מנה נפלא קלת הכנה ומהירת הכנה.
דרגת קושי: קל, כל אחד יכול
זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפיה : כ25 דקות
מספר מנות:5 מנות


http://blog.tapuz.co.il/eatno/images/%7B15E0D717-BE10-446D-8EBC-0F17A6D93005%7D.jpg

המצרכים

 5 דגי מושט נקיים מושרים במלח ולימון כשעה (כ500-600 גרם לדג)2 לימונים פרוסים דק
10 שיני שום פרוסות
1-5פלפל חריף פרוס לטבעות (לפי מידת האשכנזיות)
1 צרור כוסברה
1/2 כוס רוטב צ'ילי שום/ חריף
שמן זית מתובל 
מלח ים אטלנטי

ההכנה 

בתבנית גדולה להניח ניר אפיה ולשמן בספרי שמן ,
לפזר הרבה כוסברה גבעולים עם עלים .
לחמם תנור ל 220 מעלות 
ליבש את הדגים בעזרת מגבות נייר 
לחרוץ בגב הדג שני חריצים ..
למרוח את הדג ברוטב הצ'לי, והשמן המתובל  כולל פנים הבטן ,
למלא את פנים הבטן בכוסברה קצוצה שום פרוס ופרוסת לימון  ופלפל חריף .
לזרות קורט מלח בפנים הבטן 
לשים פרוסות שום בחרצים שחתכנו בגב הדג.  
לסדר את הדגים בתבנית על הכוסברה .
לסדר על הדגים פרוסות דקות של לימון . 
לכסות את התבנית בניר כסף .להכניס לתנור ולהוריד חום ל200 מעלות .
לאפות רבע שעה להוציא ולהוריד את ניר הכסף 
להחזיר לאפיה לעוד עשר דקות .
זמן אפיה תלויי בגודל הדג להיזהר מיבוש הדג 

טיפים

שמן מתובל ניתן לקנות או לעשות בבית מתכון פה

ניתן לצלות מתחת הדג ולצידו  עגבניות שרי או עגבניות פרוסות


תהנו

אין תגובות:

פרסום תגובה